Zachowaj smak lata na dłużej – przygotuj domowe przetwory
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejWyjątkowy smak podrobów tkwi w ich odpowiednim sposobie przygotowania. Wbrew pozorom, dobrze przyrządzone żołądki są delikatne i niskokaloryczne. Razem z różnorodnością warzyw, takich jak kapary, pomidory, papryka i ogórki, tworzą niesamowite połączenie.
Przed każdym gotowaniem podroby są bardzo dokładnie oczyszczane. Ich dodatkowym atutem jest niska cena, dzięki czemu możemy przygotować tani obiad. W przypadku gulaszu z żołądków drobiowych możemy wykorzystać zarówno żołądki kurze, jak i żołądki indycze.
Taki gulasz z żołądków warto podać z wyrazistymi dodatkami - ogórkami kwaszonymi lub kaszą perłową. Kasza pasuje jednak nie tylko do gulaszu. Jedna z naszych użytkowniczek zapytała Roberta Sowę, o to jakie danie można przygotować z kaszy jaglanej. Jeśli miałoby to być śniadanie, świetnie smakować będzie z bakaliami, rodzynkami, orzechami i miodem. Jeśli miałoby to być danie obiadowe - do kaszy można dodać świeżo krojoną natkę pietruszki i warzywa. Tak przygotowaną kaszę można podawać z mięsem, np. z soczystym kurczakiem.
Zobacz przepis i odcinek programu w serwisie DoradcaSmaku.pl
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejSól to podstawowa przyprawa, której nie może zabraknąć w żadnej kuchni. Przeczytaj i sprawdź nasze porównanie soli himalajskiej i zwykłej soli kamiennej.
czytaj więcejMarka Prymat już po raz 10 jest sponsorem Biegu Kobiet organizowanego w Jastrzębiu-Zdroju. Cieszymy się, że możemy wspierać tak wyjątkowe inicjatywy od samego początku ich istnienia!
czytaj więcej