Sztuka mielenia przypraw
Przyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejJest wiele pomysłów na soczyste mięso wieprzowe - Robert Sowa proponuje jako swoje wspomnienia z lubelszczyzny, polędwiczki wieprzowe na słodko i ostro. Odrobina gruszki i nalewki z pigwy wzmocni słodki smak, natomiast imbir i chili pieprz cayenne nadadzą potrawie ostrości.
Jedna z naszych użytkowniczek zapytała Roberta Sowę o to, jaką poleca marynatę by schab był soczysty? Według niego najlepsza jest marynata z oleju rzepakowego z musztardą, miodem, sokiem z cytryny i przyprawami. Imbir oprócz tego, że świetnie sprawdza się w napojach rozgrzewających, idealnie pasować będzie również do gruszek czy mięsa wieprzowego. Dlatego też tak świetnie sprawdzi się w marynacie. W tak przygotowanej marynacie należy umieścić mięso i pozostawić do marynowania na jakiś czas.
W czasie marynowania można przygotować coś innego - np. ziemniaki czy sos. Ziemniaki warto przesmażyć z rozmarynem, aby nabrał wyjątkowego, ziołowego aromatu. Tak przygotowane łączymy z mięsem i polewamy sosem. Smacznego!
Przyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejWiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcejSprawdź, jakie przyprawy stosować do tradycyjnych, polskich zup i nie tylko!
czytaj więcej