Marynata w płynie na smak w Twojej kuchni! Poznaj jej uniwersalne zastosowanie
Zobacz, jak wykorzystać marynaty płynne Prymat – zarówno podczas grilla, jak i w codziennym gotowaniu. Podpowiemy Ci, do jakich dań pasują idealnie.
czytaj więcejJest wiele pomysłów na soczyste mięso wieprzowe - Robert Sowa proponuje jako swoje wspomnienia z lubelszczyzny, polędwiczki wieprzowe na słodko i ostro. Odrobina gruszki i nalewki z pigwy wzmocni słodki smak, natomiast imbir i chili pieprz cayenne nadadzą potrawie ostrości.
Jedna z naszych użytkowniczek zapytała Roberta Sowę o to, jaką poleca marynatę by schab był soczysty? Według niego najlepsza jest marynata z oleju rzepakowego z musztardą, miodem, sokiem z cytryny i przyprawami. Imbir oprócz tego, że świetnie sprawdza się w napojach rozgrzewających, idealnie pasować będzie również do gruszek czy mięsa wieprzowego. Dlatego też tak świetnie sprawdzi się w marynacie. W tak przygotowanej marynacie należy umieścić mięso i pozostawić do marynowania na jakiś czas.
W czasie marynowania można przygotować coś innego - np. ziemniaki czy sos. Ziemniaki warto przesmażyć z rozmarynem, aby nabrał wyjątkowego, ziołowego aromatu. Tak przygotowane łączymy z mięsem i polewamy sosem. Smacznego!
Zobacz, jak wykorzystać marynaty płynne Prymat – zarówno podczas grilla, jak i w codziennym gotowaniu. Podpowiemy Ci, do jakich dań pasują idealnie.
czytaj więcejPrzygotuj sezonowe przetwory z dodatkiem naszej nowości: mieszanki do ogórków konserwowych z curry. To szybki i prosty sposób na wzbogacenie przetworów o nieoczywisty, egzotyczny smak.
czytaj więcejZapoznaj się z nowymi produktami marki Prymat: przyprawą do zupy pomidorowej oraz przyprawą do sosu po bolońsku.
czytaj więcej