Jak przygotować mięso na grilla?
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejJest wiele pomysłów na soczyste mięso wieprzowe - Robert Sowa proponuje jako swoje wspomnienia z lubelszczyzny, polędwiczki wieprzowe na słodko i ostro. Odrobina gruszki i nalewki z pigwy wzmocni słodki smak, natomiast imbir i chili pieprz cayenne nadadzą potrawie ostrości.
Jedna z naszych użytkowniczek zapytała Roberta Sowę o to, jaką poleca marynatę by schab był soczysty? Według niego najlepsza jest marynata z oleju rzepakowego z musztardą, miodem, sokiem z cytryny i przyprawami. Imbir oprócz tego, że świetnie sprawdza się w napojach rozgrzewających, idealnie pasować będzie również do gruszek czy mięsa wieprzowego. Dlatego też tak świetnie sprawdzi się w marynacie. W tak przygotowanej marynacie należy umieścić mięso i pozostawić do marynowania na jakiś czas.
W czasie marynowania można przygotować coś innego - np. ziemniaki czy sos. Ziemniaki warto przesmażyć z rozmarynem, aby nabrał wyjątkowego, ziołowego aromatu. Tak przygotowane łączymy z mięsem i polewamy sosem. Smacznego!
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejCzy sos do sałatki ma znaczenie? Jak zrobić pyszny sos sałatkowy? I który sos będzie pasował do sałatki z kurczakiem, a który najlepiej podkreśli smak mizerii?
czytaj więcejWielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcej