Michel Moran w Dzień Dobry TVN: Grill
Sezon grillowy tuż tuż, dlatego razem z Michelem Moranem zaproponowaliśmy kilka przepisów, które mogą stać się hitem na Waszych stołach.
czytaj więcejDzisiejsze danie to według Roberta Sowy kwintesencja polskiej kuchni. To, co w niej najlepszego, czyli kasza gryczana, borowiki, szalotka oraz aromatyczna kiełbasa jałowcowa z dodatkiem dopasowanych przypraw wypełnią wnętrze kapusty. Jeśli ktoś lubi gołąbki, na pewno spodoba mu się taka wersja.
Aromat i zapach nada potrawie ulubione zioło Roberta Sowy – majeranek, natomiast odrobinę pikanterii osiągniemy dzięki papryce ostrej. Ugotowaną wcześniej, a następnie blanszowaną w zimnej wodzie kapustę – włoską lub białą – faszerujemy pysznym nadzieniem i takie „zawiniątka” układamy w naczyniu żaroodpornym umieszczamy w piekarniku.
W programie prowadzący odpowiedział także na pytanie Pani Krystyny z Podkarpacia o to, jak przyrządzić kaszę gryczaną przed podaniem. Otóż produkt ten można podsmażyć bądź uprażyć, a esencjonalnym i treściwym dodatkiem może być cebula i boczek oraz wpływający na aromat liść laurowy i ziele angielskie. Kasza jest nie tylko smaczna i zdrowa, ale też bardzo inspirująca.
Sezon grillowy tuż tuż, dlatego razem z Michelem Moranem zaproponowaliśmy kilka przepisów, które mogą stać się hitem na Waszych stołach.
czytaj więcejZobacz ciekawe i apetyczne propozycje sałatek na grilla. Pyszne, aromatyczne i proste w przygotowaniu! A to wszystko z wykorzystaniem sosów sałatkowych Prymat.
czytaj więcej6 kwietnia hostem kulinarnego kącika programu Dzień Dobry TVN był Michel Moran. Tematem tego odcinka były śniadania – pomysły i przepisy na smaczne, pożywne dania śniadaniowe.
czytaj więcej