Zachowaj smak lata na dłużej – przygotuj domowe przetwory
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejDzisiejsze danie to według Roberta Sowy kwintesencja polskiej kuchni. To, co w niej najlepszego, czyli kasza gryczana, borowiki, szalotka oraz aromatyczna kiełbasa jałowcowa z dodatkiem dopasowanych przypraw wypełnią wnętrze kapusty. Jeśli ktoś lubi gołąbki, na pewno spodoba mu się taka wersja.
Aromat i zapach nada potrawie ulubione zioło Roberta Sowy – majeranek, natomiast odrobinę pikanterii osiągniemy dzięki papryce ostrej. Ugotowaną wcześniej, a następnie blanszowaną w zimnej wodzie kapustę – włoską lub białą – faszerujemy pysznym nadzieniem i takie „zawiniątka” układamy w naczyniu żaroodpornym umieszczamy w piekarniku.
W programie prowadzący odpowiedział także na pytanie Pani Krystyny z Podkarpacia o to, jak przyrządzić kaszę gryczaną przed podaniem. Otóż produkt ten można podsmażyć bądź uprażyć, a esencjonalnym i treściwym dodatkiem może być cebula i boczek oraz wpływający na aromat liść laurowy i ziele angielskie. Kasza jest nie tylko smaczna i zdrowa, ale też bardzo inspirująca.
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejSól to podstawowa przyprawa, której nie może zabraknąć w żadnej kuchni. Przeczytaj i sprawdź nasze porównanie soli himalajskiej i zwykłej soli kamiennej.
czytaj więcejMarka Prymat już po raz 10 jest sponsorem Biegu Kobiet organizowanego w Jastrzębiu-Zdroju. Cieszymy się, że możemy wspierać tak wyjątkowe inicjatywy od samego początku ich istnienia!
czytaj więcej