Nowa odsłona serwisu Doradcasmaku.pl
Odświeżona szata graficzna, lepsze dostosowanie do użytkowników mobile, nowe funkcje- sprawdź co czeka na Ciebie w nowej wersji serwisu Doradcasmaku.pl!
czytaj więcejChcecie przygotować sycące i treściwe danie dla swoich mężczyzn? Robert Sowa proponuje fasolę z grzybami i wiejską kiełbasą, która z pewnością zadowoli gusta najbardziej wymagających smakoszy. Zobaczcie przepis!
Aby przygotować to danie, potrzebujemy trzech głównych składników. Fasolę – wcześniej namoczoną w wodzie i ugotowaną, aby była miękka, grzyby – najlepiej boczniaka – dla smaku przysmażonego na patelni i doprawionego solą i pieprzem oraz wiejską kiełbasę – niezwykle aromatyczną i pyszną.
Taka potrawa będzie poniekąd bardziej wyszukaną alternatywą dla często przygotowywanej kiełbasy z patelni albo z wody. Dodatkowo jej smak zostanie wzmocniony cebulą, czosnkiem, musztardą i obowiązkowo dodanymi pomidorami pelati, które sprawią, że danie nabierze apetycznego wyglądu. Aby całość miała intensywny aromat należy dodać rozmaryn oraz majeranek – im bardziej rozetrzemy go w palcach, tym dokładniej potrawa nim przejdzie.
W tak prosty i szybki sposób można przygotować sycące i treściwe danie a’la myśliwskie.
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Odświeżona szata graficzna, lepsze dostosowanie do użytkowników mobile, nowe funkcje- sprawdź co czeka na Ciebie w nowej wersji serwisu Doradcasmaku.pl!
czytaj więcejPieczenie świątecznych pierniczków to obowiązkowy punkt przedświątecznych przygotowań. Sprawdź co zrobić, aby pierniczki były wyjątkowo smaczne, aromatyczne i piękne!
czytaj więcejJuż 4 września 2023 wystartuje XIX sezon programu kulinarnego "Doradca Smaku". Po latach program ponownie poprowadzi osobowość telewizyjna, francuski restaurator i kucharz Michel Moran.
czytaj więcej