Sól peklowa – czym się charakteryzuje?
Poznaj zastosowanie soli peklowej oraz różne sposoby peklowania mięsa. Jest to prostsze niż myślisz - przygotuj domowe wędliny!
czytaj więcejDzisiejsza propozycja od Roberta Sowy to pyszne i sycące danie dla całej rodziny. Tematem przewodnim będzie smakowita karkówka, która jest mięsem bardzo delikatnym i doskonałym jakościowo, jednakże poprzetykanym warstwami tłuszczu. Aby było miękkie i soczyste, wymaga odpowiedniego potraktowania.
Karkówka to jedno z ulubionych i najchętniej przyrządzanych mięs. Należy do najczęściej kupowanych mięs na grilla, jednakże zanim nadejdzie sezon na tę formę biesiadowania, proponujemy aromatyczną karkówkę duszoną. Smak zapewni użycie idealnie dobranych przypraw, którymi w tym wypadku będą Przyprawa do wieprzowiny wzmocniona bazylią i oregano. Jednak nawet najwspanialszy kawałek mięsa nie będzie smakował doskonale solo. Dlatego koniecznie do garnka dodajmy paprykę, pomidory pelati, czosnek oraz czarne oliwki. Serwujmy z ugotowaną kaszą jęczmienną pęczak.
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Poznaj zastosowanie soli peklowej oraz różne sposoby peklowania mięsa. Jest to prostsze niż myślisz - przygotuj domowe wędliny!
czytaj więcej4 marca o godzinie 20:10 na antenie stacji TVN rusza jubileuszowy, XX sezon programu kulinarnego Doradca Smaku. Przez cały czas program jest nieodłącznie związany z marką Prymat.
czytaj więcej