Aktualności

Mój przepis na…: Duszona karkówka z papryką i pomidorami, odc. 22

Dzisiejsza propozycja od Roberta Sowy to pyszne i sycące danie dla całej rodziny. Tematem przewodnim będzie smakowita karkówka, która jest mięsem bardzo delikatnym i doskonałym jakościowo, jednakże poprzetykanym warstwami tłuszczu. Aby było miękkie i soczyste, wymaga odpowiedniego potraktowania.

Karkówka to jedno z ulubionych i najchętniej przyrządzanych mięs. Należy do najczęściej kupowanych mięs na grilla, jednakże zanim nadejdzie sezon na tę formę biesiadowania, proponujemy aromatyczną karkówkę duszoną. Smak zapewni użycie idealnie dobranych przypraw, którymi w tym wypadku będą Przyprawa do wieprzowiny wzmocniona bazylią i oregano. Jednak nawet najwspanialszy kawałek mięsa nie będzie smakował doskonale solo. Dlatego koniecznie do garnka dodajmy paprykę, pomidory pelati, czosnek oraz czarne oliwki. Serwujmy z ugotowaną kaszą jęczmienną pęczak.

Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl

Więcej aktualności

Zarządzaj plikami cookies