Jak przygotować mięso na grilla?
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejDelikatne mielone mięso indycze z urozmaicającymi smak dodatkami ucieszy każdego. Podane ze smakowitym sosem z pomidorów pelati zadowoli zarówno dzieci, jak i dorosłych. Potrawie nadamy śródziemnomorski akcent, dodając cierpkie oliwki zielone i czarne oraz posypując całość aromatycznym parmezanem.
Dla Roberta Sowy inspiracją do przygotowania tej potrawy była wyprawa na Sycylię. To tam skosztował dania, które zaważyło na kształcie dzisiejszej propozycji. Dopełnieniem aromatów królujących w sosie będą dobrane przyprawy: nie tylko przyprawa do indyka, papryka słodka mielona, bazylia, ale także oregano, nadające prawdziwie włoski charakter.
Uformowane i obtoczone w mące klopsiki smażymy na patelni i przekładamy do naczynia żaroodpornego wraz z wcześniej przygotowanym włoskim sosem. Całość posypaną parmezanem umieszczamy na 10 minut w piekarniku. Potem już tylko pięknie układamy na talerzu, dekorując danie odrobiną czegoś zielonego, na przykład natki pietruszki.
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejCzy sos do sałatki ma znaczenie? Jak zrobić pyszny sos sałatkowy? I który sos będzie pasował do sałatki z kurczakiem, a który najlepiej podkreśli smak mizerii?
czytaj więcejWielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcej