Nowa odsłona serwisu Doradcasmaku.pl
Odświeżona szata graficzna, lepsze dostosowanie do użytkowników mobile, nowe funkcje- sprawdź co czeka na Ciebie w nowej wersji serwisu Doradcasmaku.pl!
czytaj więcejDelikatne mielone mięso indycze z urozmaicającymi smak dodatkami ucieszy każdego. Podane ze smakowitym sosem z pomidorów pelati zadowoli zarówno dzieci, jak i dorosłych. Potrawie nadamy śródziemnomorski akcent, dodając cierpkie oliwki zielone i czarne oraz posypując całość aromatycznym parmezanem.
Dla Roberta Sowy inspiracją do przygotowania tej potrawy była wyprawa na Sycylię. To tam skosztował dania, które zaważyło na kształcie dzisiejszej propozycji. Dopełnieniem aromatów królujących w sosie będą dobrane przyprawy: nie tylko przyprawa do indyka, papryka słodka mielona, bazylia, ale także oregano, nadające prawdziwie włoski charakter.
Uformowane i obtoczone w mące klopsiki smażymy na patelni i przekładamy do naczynia żaroodpornego wraz z wcześniej przygotowanym włoskim sosem. Całość posypaną parmezanem umieszczamy na 10 minut w piekarniku. Potem już tylko pięknie układamy na talerzu, dekorując danie odrobiną czegoś zielonego, na przykład natki pietruszki.
Odświeżona szata graficzna, lepsze dostosowanie do użytkowników mobile, nowe funkcje- sprawdź co czeka na Ciebie w nowej wersji serwisu Doradcasmaku.pl!
czytaj więcejPieczenie świątecznych pierniczków to obowiązkowy punkt przedświątecznych przygotowań. Sprawdź co zrobić, aby pierniczki były wyjątkowo smaczne, aromatyczne i piękne!
czytaj więcejJuż 4 września 2023 wystartuje XIX sezon programu kulinarnego "Doradca Smaku". Po latach program ponownie poprowadzi osobowość telewizyjna, francuski restaurator i kucharz Michel Moran.
czytaj więcej