Zachowaj smak lata na dłużej – przygotuj domowe przetwory
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejBrakuje Wam pomysłu na danie, które możecie podać w trakcie spotkania ze znajomymi? Robert Sowa poleca kaszotto z pieczarkami i pomidorami. Będzie smacznie, sycąco i co najważniejsze w tym przypadku – szybko. Zapraszamy na pyszną inspirację.
Kasza pęczak należy do tych kasz, która najczęściej wykorzystywana jest jako dodatek lub składnik farszu. W proponowanym daniu pojawia się jako główna „bohaterka”, a w jej towarzystwie znajdują się smakowite dodatki – pieczarki, pomidory koktajlowe i suszone oraz parmezan.
Aby przygotować to fantazyjne danie wystarczy podsmażyć na patelni cebulę, czosnek, pieczarki – w sezonie możemy zastąpić je boczniakiem lub świeżymi kurkami, a następnie do smaku doprawić solą. Aromatu i koloru tej potrawie nadają pomidory koktajlowe, które można dodać w trakcie gotowania oraz na sam koniec. Gdy do podsmażonych składników, dorzucimy kaszę – pora na doprawienie. Obficie należy dodać tymianku, parmezanu i estragonu, który pozytywnie wpływa na pobudzenie apetytu. Aby danie pięknie się prezentowało warto ozdobić je natką pietruszki.
Smacznego!
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejSól to podstawowa przyprawa, której nie może zabraknąć w żadnej kuchni. Przeczytaj i sprawdź nasze porównanie soli himalajskiej i zwykłej soli kamiennej.
czytaj więcejMarka Prymat już po raz 10 jest sponsorem Biegu Kobiet organizowanego w Jastrzębiu-Zdroju. Cieszymy się, że możemy wspierać tak wyjątkowe inicjatywy od samego początku ich istnienia!
czytaj więcej