Aktualności

Mój przepis na….: Kaszotto z pieczarkami i pomidorami, odc. 30

Brakuje Wam pomysłu na danie, które możecie podać w trakcie spotkania ze znajomymi? Robert Sowa poleca kaszotto z pieczarkami i pomidorami. Będzie smacznie, sycąco i co najważniejsze w tym przypadku – szybko. Zapraszamy na pyszną inspirację.

Kasza pęczak należy do tych kasz, która najczęściej wykorzystywana jest jako dodatek lub składnik farszu. W proponowanym daniu pojawia się jako główna „bohaterka”, a w jej towarzystwie znajdują się smakowite dodatki – pieczarki, pomidory koktajlowe i suszone oraz parmezan.

Aby przygotować to fantazyjne danie wystarczy podsmażyć na patelni cebulę, czosnek, pieczarki – w sezonie możemy zastąpić je boczniakiem lub świeżymi kurkami, a następnie do smaku doprawić solą. Aromatu i koloru tej potrawie nadają pomidory koktajlowe, które można dodać w trakcie gotowania oraz na sam koniec. Gdy do podsmażonych składników, dorzucimy kaszę – pora na doprawienie. Obficie należy dodać tymianku, parmezanu i estragonu, który pozytywnie wpływa na pobudzenie apetytu. Aby danie pięknie się prezentowało warto ozdobić je natką pietruszki.

Smacznego!

Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl

Więcej aktualności

Zarządzaj plikami cookies