Jak przygotować mięso na grilla?
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejBrakuje Wam pomysłu na danie, które możecie podać w trakcie spotkania ze znajomymi? Robert Sowa poleca kaszotto z pieczarkami i pomidorami. Będzie smacznie, sycąco i co najważniejsze w tym przypadku – szybko. Zapraszamy na pyszną inspirację.
Kasza pęczak należy do tych kasz, która najczęściej wykorzystywana jest jako dodatek lub składnik farszu. W proponowanym daniu pojawia się jako główna „bohaterka”, a w jej towarzystwie znajdują się smakowite dodatki – pieczarki, pomidory koktajlowe i suszone oraz parmezan.
Aby przygotować to fantazyjne danie wystarczy podsmażyć na patelni cebulę, czosnek, pieczarki – w sezonie możemy zastąpić je boczniakiem lub świeżymi kurkami, a następnie do smaku doprawić solą. Aromatu i koloru tej potrawie nadają pomidory koktajlowe, które można dodać w trakcie gotowania oraz na sam koniec. Gdy do podsmażonych składników, dorzucimy kaszę – pora na doprawienie. Obficie należy dodać tymianku, parmezanu i estragonu, który pozytywnie wpływa na pobudzenie apetytu. Aby danie pięknie się prezentowało warto ozdobić je natką pietruszki.
Smacznego!
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejCzy sos do sałatki ma znaczenie? Jak zrobić pyszny sos sałatkowy? I który sos będzie pasował do sałatki z kurczakiem, a który najlepiej podkreśli smak mizerii?
czytaj więcejWielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcej