Zachowaj smak lata na dłużej – przygotuj domowe przetwory
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejKrólewskie śniadanie po francusku czy wykwintna przystawka na kolację? Karmelizowane figi w miodzie i winie, przełamane słonym smakiem sera koziego na chrupiącej grzance to idealne rozpoczęcie dnia. Danie jest nieskomplikowane, a zarazem intrygujące.
Nie tylko z tego powodu warto je spróbować. Figi są skarbnicą wartości odżywczych. Zawierają wiele witamin, a także wapń i magnez. Można z nich przygotować zarówno dżemy, jak i kompoty, dobre są duszone w winie. Właśnie dlatego Robert Sowa jako dodatek do grzanek z serem proponuje te duszone w czerwonym winie.
Naszą użytkowniczkę zainteresowało z kolei jakie wino będzie najlepsze do potraw bezmięsnych. Robert Sowa zarekomendował lekkie, białe wytrawne wino. Koniecznie wypróbujcie!
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejSól to podstawowa przyprawa, której nie może zabraknąć w żadnej kuchni. Przeczytaj i sprawdź nasze porównanie soli himalajskiej i zwykłej soli kamiennej.
czytaj więcejMarka Prymat już po raz 10 jest sponsorem Biegu Kobiet organizowanego w Jastrzębiu-Zdroju. Cieszymy się, że możemy wspierać tak wyjątkowe inicjatywy od samego początku ich istnienia!
czytaj więcej