Nowa odsłona serwisu Doradcasmaku.pl
Odświeżona szata graficzna, lepsze dostosowanie do użytkowników mobile, nowe funkcje- sprawdź co czeka na Ciebie w nowej wersji serwisu Doradcasmaku.pl!
czytaj więcejKrólewskie śniadanie po francusku czy wykwintna przystawka na kolację? Karmelizowane figi w miodzie i winie, przełamane słonym smakiem sera koziego na chrupiącej grzance to idealne rozpoczęcie dnia. Danie jest nieskomplikowane, a zarazem intrygujące.
Nie tylko z tego powodu warto je spróbować. Figi są skarbnicą wartości odżywczych. Zawierają wiele witamin, a także wapń i magnez. Można z nich przygotować zarówno dżemy, jak i kompoty, dobre są duszone w winie. Właśnie dlatego Robert Sowa jako dodatek do grzanek z serem proponuje te duszone w czerwonym winie.
Naszą użytkowniczkę zainteresowało z kolei jakie wino będzie najlepsze do potraw bezmięsnych. Robert Sowa zarekomendował lekkie, białe wytrawne wino. Koniecznie wypróbujcie!
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Odświeżona szata graficzna, lepsze dostosowanie do użytkowników mobile, nowe funkcje- sprawdź co czeka na Ciebie w nowej wersji serwisu Doradcasmaku.pl!
czytaj więcejPieczenie świątecznych pierniczków to obowiązkowy punkt przedświątecznych przygotowań. Sprawdź co zrobić, aby pierniczki były wyjątkowo smaczne, aromatyczne i piękne!
czytaj więcejJuż 4 września 2023 wystartuje XIX sezon programu kulinarnego "Doradca Smaku". Po latach program ponownie poprowadzi osobowość telewizyjna, francuski restaurator i kucharz Michel Moran.
czytaj więcej