Jak przygotować mięso na grilla?
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejWłoskie scallopine di maiale czy polskie eskalopki wieprzowe to nic innego jak rozbite mięso i obsmażone w tłuszczu. Eskalopki mogą być zarówno z mięsa kurczaka, wieprzowego czy indyka, jak i z ryby. Są szybkie w przygotowaniu, a zarazem sycące. Świetnie smakują zarówno z ziemniakami, jak i kluskami. W dzisiejszym odcinku programu Robert Sowa przygotował męską kuchnię dla każdego kibica – rozbity schab marynowany w piwie.
Podczas przygotowywania eskalopek rozbijamy mięso tłuczkiem na desce. Żeby uniknąć niepotrzebnego zabrudzenia kuchni, warto przykryć mięso folią spożywczą lub włożyć do worka, dzięki czemu mięso nie będzie chlapać na około.
Do tak przygotowanego mięsa warto przygotować sos, dzięki czemu będzie jeszcze bardziej kruche. Jedna z naszych użytkowniczek zapytała jaki sos będzie najlepszy do eskalopek? Powinien to być wyrazisty sos. Oczywiście świetnie sprawdzą się np. z sosem grzybowym, ale Robert Sowa tym razem proponuje sos z suszonych śliwek duszonych w piwie.
Do tak przygotowanego mięsa podajemy lekką sałatkę i np. ziemniaki. Smacznego!
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejCzy sos do sałatki ma znaczenie? Jak zrobić pyszny sos sałatkowy? I który sos będzie pasował do sałatki z kurczakiem, a który najlepiej podkreśli smak mizerii?
czytaj więcejWielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcej