Marynata w płynie na smak w Twojej kuchni! Poznaj jej uniwersalne zastosowanie
Zobacz, jak wykorzystać marynaty płynne Prymat – zarówno podczas grilla, jak i w codziennym gotowaniu. Podpowiemy Ci, do jakich dań pasują idealnie.
czytaj więcejWłoskie scallopine di maiale czy polskie eskalopki wieprzowe to nic innego jak rozbite mięso i obsmażone w tłuszczu. Eskalopki mogą być zarówno z mięsa kurczaka, wieprzowego czy indyka, jak i z ryby. Są szybkie w przygotowaniu, a zarazem sycące. Świetnie smakują zarówno z ziemniakami, jak i kluskami. W dzisiejszym odcinku programu Robert Sowa przygotował męską kuchnię dla każdego kibica – rozbity schab marynowany w piwie.
Podczas przygotowywania eskalopek rozbijamy mięso tłuczkiem na desce. Żeby uniknąć niepotrzebnego zabrudzenia kuchni, warto przykryć mięso folią spożywczą lub włożyć do worka, dzięki czemu mięso nie będzie chlapać na około.
Do tak przygotowanego mięsa warto przygotować sos, dzięki czemu będzie jeszcze bardziej kruche. Jedna z naszych użytkowniczek zapytała jaki sos będzie najlepszy do eskalopek? Powinien to być wyrazisty sos. Oczywiście świetnie sprawdzą się np. z sosem grzybowym, ale Robert Sowa tym razem proponuje sos z suszonych śliwek duszonych w piwie.
Do tak przygotowanego mięsa podajemy lekką sałatkę i np. ziemniaki. Smacznego!
Zobacz, jak wykorzystać marynaty płynne Prymat – zarówno podczas grilla, jak i w codziennym gotowaniu. Podpowiemy Ci, do jakich dań pasują idealnie.
czytaj więcejPrzygotuj sezonowe przetwory z dodatkiem naszej nowości: mieszanki do ogórków konserwowych z curry. To szybki i prosty sposób na wzbogacenie przetworów o nieoczywisty, egzotyczny smak.
czytaj więcejZapoznaj się z nowymi produktami marki Prymat: przyprawą do zupy pomidorowej oraz przyprawą do sosu po bolońsku.
czytaj więcej