Michel Moran w Dzień Dobry TVN: Grill
Sezon grillowy tuż tuż, dlatego razem z Michelem Moranem zaproponowaliśmy kilka przepisów, które mogą stać się hitem na Waszych stołach.
czytaj więcejWłoskie scallopine di maiale czy polskie eskalopki wieprzowe to nic innego jak rozbite mięso i obsmażone w tłuszczu. Eskalopki mogą być zarówno z mięsa kurczaka, wieprzowego czy indyka, jak i z ryby. Są szybkie w przygotowaniu, a zarazem sycące. Świetnie smakują zarówno z ziemniakami, jak i kluskami. W dzisiejszym odcinku programu Robert Sowa przygotował męską kuchnię dla każdego kibica – rozbity schab marynowany w piwie.
Podczas przygotowywania eskalopek rozbijamy mięso tłuczkiem na desce. Żeby uniknąć niepotrzebnego zabrudzenia kuchni, warto przykryć mięso folią spożywczą lub włożyć do worka, dzięki czemu mięso nie będzie chlapać na około.
Do tak przygotowanego mięsa warto przygotować sos, dzięki czemu będzie jeszcze bardziej kruche. Jedna z naszych użytkowniczek zapytała jaki sos będzie najlepszy do eskalopek? Powinien to być wyrazisty sos. Oczywiście świetnie sprawdzą się np. z sosem grzybowym, ale Robert Sowa tym razem proponuje sos z suszonych śliwek duszonych w piwie.
Do tak przygotowanego mięsa podajemy lekką sałatkę i np. ziemniaki. Smacznego!
Sezon grillowy tuż tuż, dlatego razem z Michelem Moranem zaproponowaliśmy kilka przepisów, które mogą stać się hitem na Waszych stołach.
czytaj więcejZobacz ciekawe i apetyczne propozycje sałatek na grilla. Pyszne, aromatyczne i proste w przygotowaniu! A to wszystko z wykorzystaniem sosów sałatkowych Prymat.
czytaj więcej6 kwietnia hostem kulinarnego kącika programu Dzień Dobry TVN był Michel Moran. Tematem tego odcinka były śniadania – pomysły i przepisy na smaczne, pożywne dania śniadaniowe.
czytaj więcej