Aktualności

Mój przepis na…: Duszone żeberka wieprzowe na dziko, odc. 2

Żeberka dają nieograniczone możliwości. Można przygotować je z delikatnym sosem, innym zaś razem z warzywami, duszone lub pieczone. Tym razem przedstawiamy pomysł na żeberka wieprzowe na dziko. Smaczny efekt – gwarantowany!

Klasyka kuchni polskiej, w dodatku bardzo smaczna! Żeberka serwujemy w różnych postaciach, poszukując swojego idealnego smaku. Jedną z ciekawszych propozycji ich podania, alternatywną do klasycznej z pewnością są żeberka na dziko. Z dodatkiem miodu gryczanego, octu winnego i Przyprawy do dziczyzny Prymat zyskają niepowtarzalny aromat. Ważne również są dodatki z którymi będzie duszone mięso, dlatego im większa ich różnorodność od czerwonej papryki aż po kapary, tym bardziej aksamitny i pyszny efekt.

Przepis i odcinek na stronie DoradcaSmaku.pl

Więcej aktualności

Zarządzaj plikami cookies