Rusza loteria Prymat “Wygrywaj Smaczniej”! Poznaj zasady, nagrody i wszystkie ważne informacje
Już 22 września rusza wielka loteria Prymat z nagrodami, które na pewno Ci się spodobają!
czytaj więcej
Niejednokrotnie wakacje czy urlop w słonecznych miejscach przywołujemy w pamięci za pomocą smaków. Robert Sowa zakochał się w dorszu w hiszpańskich klimatach – podanym z bekonem, czosnkiem i suszonymi pomidorami. Połączenie może wydawać się niezwykle szalone, ale kulinarnie inspirujące!
Jedna z naszych użytkowniczek zapytała Roberta Sową o to jak odróżnić świeżą rybę od tej nie nadającej się do jedzenia. Jest wiele sposobów weryfikowania świeżości ryb, natomiast Robert Sowa polecił, że warto nacisnąć rybę palcem – jeśli filet wróci do swojego kształtu, to oznacza, że jest świeży.
Mając już wybraną rybę przechodzimy do przyrządzania naszego wakacyjnego wspomnienia. Olej z suszonych pomidorów doda smaku i koloru naszej potrawie. Z kolei do ryb idealnie nadawać się będzie pieprz cytrynowy. Żeby ryba była jeszcze bardziej soczysta warto podlewać ją marynatą podczas smażenia.
A Wy jakie macie kulinarne wspomnienia?
Już 22 września rusza wielka loteria Prymat z nagrodami, które na pewno Ci się spodobają!
czytaj więcejZobacz, jak wykorzystać marynaty płynne Prymat – zarówno podczas grilla, jak i w codziennym gotowaniu. Podpowiemy Ci, do jakich dań pasują idealnie.
czytaj więcejPrzygotuj sezonowe przetwory z dodatkiem naszej nowości: mieszanki do ogórków konserwowych z curry. To szybki i prosty sposób na wzbogacenie przetworów o nieoczywisty, egzotyczny smak.
czytaj więcej