Nowa odsłona serwisu Doradcasmaku.pl
Odświeżona szata graficzna, lepsze dostosowanie do użytkowników mobile, nowe funkcje- sprawdź co czeka na Ciebie w nowej wersji serwisu Doradcasmaku.pl!
czytaj więcejNiejednokrotnie wakacje czy urlop w słonecznych miejscach przywołujemy w pamięci za pomocą smaków. Robert Sowa zakochał się w dorszu w hiszpańskich klimatach – podanym z bekonem, czosnkiem i suszonymi pomidorami. Połączenie może wydawać się niezwykle szalone, ale kulinarnie inspirujące!
Jedna z naszych użytkowniczek zapytała Roberta Sową o to jak odróżnić świeżą rybę od tej nie nadającej się do jedzenia. Jest wiele sposobów weryfikowania świeżości ryb, natomiast Robert Sowa polecił, że warto nacisnąć rybę palcem – jeśli filet wróci do swojego kształtu, to oznacza, że jest świeży.
Mając już wybraną rybę przechodzimy do przyrządzania naszego wakacyjnego wspomnienia. Olej z suszonych pomidorów doda smaku i koloru naszej potrawie. Z kolei do ryb idealnie nadawać się będzie pieprz cytrynowy. Żeby ryba była jeszcze bardziej soczysta warto podlewać ją marynatą podczas smażenia.
A Wy jakie macie kulinarne wspomnienia?
Odświeżona szata graficzna, lepsze dostosowanie do użytkowników mobile, nowe funkcje- sprawdź co czeka na Ciebie w nowej wersji serwisu Doradcasmaku.pl!
czytaj więcejPieczenie świątecznych pierniczków to obowiązkowy punkt przedświątecznych przygotowań. Sprawdź co zrobić, aby pierniczki były wyjątkowo smaczne, aromatyczne i piękne!
czytaj więcejJuż 4 września 2023 wystartuje XIX sezon programu kulinarnego "Doradca Smaku". Po latach program ponownie poprowadzi osobowość telewizyjna, francuski restaurator i kucharz Michel Moran.
czytaj więcej