Jak przygotować mięso na grilla?
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejSzukasz prostego i szybkiego sposobu na przygotowanie wyśmienitego masła czosnkowego? Wystarczy, że dodasz do niego Przyprawę do masła Prymat! Nasza nowość zachwyca idealnie wyważoną kompozycją wyrazistego czosnku i aromatycznych ziół. Produkt wydobywa z masła wyjątkowo intensywny smak oraz zapach, obok którego nie da się przejść obojętnie.
Masło z dodatkiem przyprawy doskonale podkreśli smak różnorodnych dań przyrządzanych na co dzień – nawet tych najprostszych. W końcu masełko czosnkowo-ziołowe roztapiające się na cieplutkiej, chrupiącej grzance to raj dla podniebienia! Przysmak sprawdzi się też doskonale podczas podawania letnich specjałów z grillowego rusztu. Z kolei w czasie uroczystych spotkań będzie wspaniale współgrać z wykwintniejszymi daniami.
Gdzie kupić Przyprawę do masła? Nowości szukaj w swoich ulubionych sklepach lub zamów ją online w sklepie internetowym Prymat.
Ze smakiem oczywiście! Wystarczy tak naprawdę masło i Przyprawa do masła Prymat. Jeśli masz jednak nieco więcej czasu, warto urozmaicić je o dodatkowe składniki. Przepis czeka na Ciebie poniżej:
Tak przygotowane masło czosnkowe możesz serwować od razu lub odstawić na później do lodówki. Zawiń je wtedy w folię spożywczą lub papier do pieczenia. Nie dość, że będzie prezentować się pięknie, to również zachowa swoją świeżość przez długi czas.
Zacznijmy od najważniejszego posiłku dnia, czyli… śniadania! Jajecznica na maśle czosnkowym, podana na świeżutkiej pajdzie chleba, pobudzi już na starcie Twoje kubki smakowe. Czy może być coś lepszego niż tak apetyczne rozpoczęcie dnia?
Masło czosnkowe perfekcyjnie wzbogaca swoim smakiem również ryby oraz owoce morze. Tym samym możesz usmażyć na nim aromatyczne krewetki na maśle. Podlane białym winem i serwowane z bagietką wyjdą genialne! Masełko rewelacyjnie komponuje się również z pieczonymi rybami. Pstrąg pieczony w piekarniku z masłem, skropiony cytryną lub limonką, a do tego podany z dodatkiem frytek lub pieczonych ziemniaków, smakuje fenomenalnie.
Jeśli chodzi o dania mięsne, devolay z masłem ziołowym to zdecydowany klasyk. Idealnie chrupiąca panierka w połączeniu z płynnym masełkiem czosnkowym, ziemniakami i sałatką… aż ślinka cieknie!
Masełka czosnkowego nie może też zabraknąć w towarzystwie różnorodnych warzyw. Szparagi na maśle zyskają na wyczuwalnych, czosnkowo-ziołowych nutach. Kiedy dodasz do nich jajko sadzone i ziemniaczki, otrzymasz obiad idealny!
Sezonowe kurki na maśle lub pieczarki na maśle mogą stanowić danie samo w sobie (są tak pyszne!). Możesz też przygotować z ich dodatkiem jedyny w swoim rodzaju sos, który rewelacyjnie pasuje do makaronu. Jeśli szukasz z kolei świetnego dodatku do obiadu, fenkuł duszony na maśle może okazać się strzałem w dziesiątkę.
A może masz ochotę na sezonową, letnią przekąskę? Wtedy wystarczy sięgnąć po bób z masłem, który w tym czasie może robić tak naprawdę za śniadanie, obiad i kolację. Podsmażony na cebulce, a do tego posypany parmezanem oraz natką pietruszki, smakuje jedynie w swoim rodzaju!
Wiesz już, jak zrobić masło czosnkowe i z czym najlepiej się komponuje. Teraz pozostaje tylko przygotowanie pysznych specjałów z jego dodatkiem!
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejCzy sos do sałatki ma znaczenie? Jak zrobić pyszny sos sałatkowy? I który sos będzie pasował do sałatki z kurczakiem, a który najlepiej podkreśli smak mizerii?
czytaj więcejWielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcej