Marynata w płynie na smak w Twojej kuchni! Poznaj jej uniwersalne zastosowanie
Zobacz, jak wykorzystać marynaty płynne Prymat – zarówno podczas grilla, jak i w codziennym gotowaniu. Podpowiemy Ci, do jakich dań pasują idealnie.
czytaj więcejNa ekrany telewizorów w wiosennej ramówce powraca jeden z naszych najpopularniejszych programów - „Doradca Smaku”. Jednak czwarta edycja to nowa, odmieniona formuła i nowy prowadzący.
Nasz „Doradca Smaku” jako kulinarny program w TVN prowadzony do tej pory przez Michela Morana zyskał ogromną popularność, a emitowane ostatnio powtórki najciekawszych odcinków również gromadziły spore grono miłośników kulinariów przed telewizorami.
Dlatego też w nowej ramówce nie może zabraknąć tego formatu. Ciekawe przepisy przedstawione w lekkiej formie, sympatyczny prowadzący i ujęcia będą rozbudzać kulinarną wyobraźnię widzów na nowo. Tym razem Doradcą Smaku będzie Andrzej Polan, który gotuje bardzo smacznie, a jednocześnie prosto i ciekawie. Stara się, żeby jego dania nie były zwykłe. Szuka ciekawych połączeń smakowych, ale robi to w taki sposób, że dania nie są ani za trudne, ani zbyt wymyślne. Oglądając przepisy przygotowane przez Andrzeja Polana, można odnieść wrażenie, że sztuka kulinarna jest niezwykle prosta i każdy może być Doradcą Smaku, a nawet samym Andrzejem Polanem.
Co ugotuje Andrzej Polan?
To będzie debiut Andrzeja Polana w roli prowadzącego „Doradcę Smaku”, jednakże większość z Was już go doskonale zna. Wielokrotnie gotował w popularnych programach telewizyjnych, a także jest autorem unikatowej receptury „Mojego przepisu na soczystą karkówkę”.
Kim jest Andrzej Polan i jaką jakość wniesie do czwartego sezonu „Doradcy Smaku”?
Ze wszystkich kuchni świata najbardziej ceni sobie naszą rodzimą. Odnajduje w niej prawdziwe bogactwo smaków i kolorów, które rodzą się ze świeżych produktów najwyższej jakości. Leśne skarby w postaci na przykład borowików, wybór doskonałych mięs, ryby, makarony czy różne rodzaje kaszy stanowić będą treściwą podstawę dań, które przygotować możecie dla siebie i rodziny, ale także nie powstydzicie się, podając je przyjaciołom lub komuś, kogo serce dopiero pragniecie podbić. Kuchnia polska będzie jednak jedynie punktem wyjścia i inspiracją, a wiele przepisów prezentowanych w programie odwoływać się będzie do smaków świata. Przeplotą się tutaj nie tylko wpływy europejskie, ale także orientalne. Oglądając nowy sezon, znajdziecie codzienną inspirację i pomysł na zupę, danie główne czy deser. Jak mawia Andrzej Polan – do gotowania należy podchodzić z sercem. To klucz, który wyważa wszystkie drzwi. Jeśli będziecie lubili to, co robicie i wierzyli w kulinarny sukces, to na pewno przyrządzone potrawy będą smakowały. A celem programu jest tak pokazać przepisy, aby każdy mógł przygotować w łatwy sposób zaskakujące i pyszne danie. Wszystko według autorskiego pomysłu Doradcy Smaku, który z prostych produktów tworzy danie wykwintne i pięknie się prezentujące. Jaka jest jeszcze kuchnia Andrzeja Polana?
Emisja od 29 lutego, - od poniedziałku do czwartku - godz. 20:10, TVN.
Zobacz, jak wykorzystać marynaty płynne Prymat – zarówno podczas grilla, jak i w codziennym gotowaniu. Podpowiemy Ci, do jakich dań pasują idealnie.
czytaj więcejPrzygotuj sezonowe przetwory z dodatkiem naszej nowości: mieszanki do ogórków konserwowych z curry. To szybki i prosty sposób na wzbogacenie przetworów o nieoczywisty, egzotyczny smak.
czytaj więcejZapoznaj się z nowymi produktami marki Prymat: przyprawą do zupy pomidorowej oraz przyprawą do sosu po bolońsku.
czytaj więcej