Zachowaj smak lata na dłużej – przygotuj domowe przetwory
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejDo „Viki Lektiko” przyjechała Magda Gessler, która doskonale wie, że aby prowadzić restaurację trzeba mieć nie tylko umiejętności kulinarne, ale i fantazję. O tym, że tego ostatniego zabrakło w elbląskiej restauracji przekonamy się w dzisiejszym odcinku Kuchennych rewolucji.
Grecka – przynajmniej z nazwy – restauracja „Viki Lektiko” mieści się na elbląskiej starówce. Prowadzi ją pan Jakub, człowiek, który od kilkunastu lat zajmuje się branżą gastronomiczną. Zaczynał jako kelner, później jako kucharz i menadżer, by w końcu otworzyć swój własny lokal. Z tak dużym doświadczeniem restauracja powinna chodzić jak w zegarku. Niestety zamiast tego w restauracji panuje – delikatnie mówiąc – nieporządek i to zarówno w kuchni jak i wśród personelu.
Więcej szczegółów na www.DoradcaSmaku.pl
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejSól to podstawowa przyprawa, której nie może zabraknąć w żadnej kuchni. Przeczytaj i sprawdź nasze porównanie soli himalajskiej i zwykłej soli kamiennej.
czytaj więcejMarka Prymat już po raz 10 jest sponsorem Biegu Kobiet organizowanego w Jastrzębiu-Zdroju. Cieszymy się, że możemy wspierać tak wyjątkowe inicjatywy od samego początku ich istnienia!
czytaj więcej