Napoje rozgrzewające z przyprawami Prymat
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcej„Kuchenne rewolucje" zagościły w Świdwinie. Restauracja Zamkowa, choć pięknie ulokowana, nie zachęcała do odwiedzania. Wnętrze w stylu późnych lat 70-tych, do tego brak własnych dań sprawiały, że restauracja świeciła pustkami.
Zmiany zaczęły się od koloru ścian na ciepły odcień żółtego koloru. Zmienił się rozkład stolików, dekoracje, a całość nabrała przytulnego charakteru. Jeszcze większa zmiana dotknęła kuchnię, dotąd opanowaną przez mrożonki, garmażerkę i dania z proszku. Pomysł na nowe menu był prosty, na stołach miało zagościć to, co najlepsze w regionie. Pojawiła się zupa krem z białych warzyw, kasza z gulaszem z dziczyzny jak na kuchnię staropolską, którą preferuje właścicielka jadłodajni, przystało. Można tu też zjeść polędwicę i kotlet mielony z dzika, a także kurczaka po żydowsku. Na deser serwuje się tu teraz kisiel wieloowocowy i tort naleśnikowy.
Tym razem „Kuchenne rewolucje" zakończyły się sukcesem.
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejPrzyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejWiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcej