Sztuka mielenia przypraw
Przyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcej„Kuchenne rewolucje" zagościły w Świdwinie. Restauracja Zamkowa, choć pięknie ulokowana, nie zachęcała do odwiedzania. Wnętrze w stylu późnych lat 70-tych, do tego brak własnych dań sprawiały, że restauracja świeciła pustkami.
Zmiany zaczęły się od koloru ścian na ciepły odcień żółtego koloru. Zmienił się rozkład stolików, dekoracje, a całość nabrała przytulnego charakteru. Jeszcze większa zmiana dotknęła kuchnię, dotąd opanowaną przez mrożonki, garmażerkę i dania z proszku. Pomysł na nowe menu był prosty, na stołach miało zagościć to, co najlepsze w regionie. Pojawiła się zupa krem z białych warzyw, kasza z gulaszem z dziczyzny jak na kuchnię staropolską, którą preferuje właścicielka jadłodajni, przystało. Można tu też zjeść polędwicę i kotlet mielony z dzika, a także kurczaka po żydowsku. Na deser serwuje się tu teraz kisiel wieloowocowy i tort naleśnikowy.
Tym razem „Kuchenne rewolucje" zakończyły się sukcesem.
Przyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejWiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcejSprawdź, jakie przyprawy stosować do tradycyjnych, polskich zup i nie tylko!
czytaj więcej