Jak przygotować mięso na grilla?
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejProwadzenie własnej restauracji było marzeniem Piotra, który spełnił je dzięki zaangażowaniu i pomocy swojej siostry, Karoliny. Piotr z zawodu jest kucharzem, po szkole gastronomicznej, a doświadczenie w gastronomii zdobywał w wielu miejscach. Aby otworzyć własny lokal w centrum Sieradza zaciągnął kredyt, a także skorzystał z pomocy siostry oraz rodziców, którzy przekazali mu swoje oszczędności.
Piotr został szefem kuchni w swojej restauracji „Sielsko Anielsko”, chociaż spodziewał się, że na początku może być ciężko i zarobki nie będą satysfakcjonujące, to rzeczywistość okazała się gorsza niż zakładał w swoich wcześniejszych wyliczeniach. Okazało się, że klientów nie zachęcało nawet menu, ponieważ często rezygnowali z jedzenia na miejscu, chwilę po przeczytaniu karty. Piotr po miesiącach pod kreską zaczął tracić zapał i energię do pracy.
Piotrowi i Karolinie postanowiła pomóc przyjaciółka, która zajęła się reklamą restauracji w Internecie. Jej optymizm i wiara w poprawę sytuacji nie pomagały jednak szefowi kuchni. Zgodnie uznali, że w ich beznadziejnej sytuacji pomóc może tylko słynna restauratorka.
Czy uda się uratować upadającą restaurację? Czy znajdzie się sposób na przyciągnięcie klientów? O tym przekonacie się, oglądając "Kuchenne rewolucje" na antenie TVN w czwartek o godz. 21.30.
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejCzy sos do sałatki ma znaczenie? Jak zrobić pyszny sos sałatkowy? I który sos będzie pasował do sałatki z kurczakiem, a który najlepiej podkreśli smak mizerii?
czytaj więcejWielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcej