Aktualności

“Kuchenne rewolucje” z pomocą restauracji syryjskiej w Szczecinie

Pochodzą z Syrii. Właściciel jest uznanym lekarzem, jego brat świetnym kucharzem, a żona, która nie chciała być „panią domu czekającą na powrót męża”, wolała wspólnie z nimi zająć się rozkręceniem lokalnej restauracji. I chociaż syryjska kuchnia cieszyła się początkowo wielkim powodzeniem w Szczecinie, z czasem sytuacja zmieniła się radykalnie. Co zrobić, aby klienci ponownie pokochali to miejsce?

Samir Zeair w Polsce jest już ponad 30 lat. Tutaj ukończył studia medyczne, a z czasem został uznanym chirurgiem naczyniowy i transplantologiem. Pewnie gdyby nie wojna w Syrii, nigdy nie zostałby właścicielem restauracji. Ale gdy sytuacja w jego rodzinnym kraju potoczyła się niepomyślnie, do Polski przyjechali również jego brat, znakomity kucharz oraz żona, która nie miała zamiaru zostać panią domu na cały etat czekającą na powrót męża z pracy. Wtedy też cała trójka postanowiła zaryzykować i zdecydowała otworzyć się rodzinną restaurację z tradycyjną kuchnią syryjską.

Więcej o programie w serwisie DoradcaSmaku.pl

Więcej aktualności

Zarządzaj plikami cookies