Jak przygotować mięso na grilla?
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejW centrum Poznania znajduje się niewielki rodzinny bar - prowadzi go Pani Dorota wraz ze swoim partnerem Samuelem oraz synami. Dorota wyjechała do Niemiec, by wspomóc finansowo rodzinę. Lata rozłąki niestety negatywnie odbiły się na ich relacjach, dlatego postanowiła szukać dochodu w Polsce. Młodszy z synów namówił Mamę, by otworzyła bar z domowym jedzeniem.
Razem z bratem uwielbia kuchnię z domowym jedzeniem, który kojarzy się mu z dzieciństwem. Początkowo testował potrawy mamy na znajomych, a kiedy spotkały się z ich uznaniem, postanowili otworzyć bar. Szefową jest oczywiście Dorota, a pomaga jej Adrian.
Dorota przyznaje, że gotuje dość spontanicznie i nie zawsze jest w stanie odtworzyć danie. I chociaż kuchnia jest domowa a atmosfera wesoła i rodzinna, to "Czerwony kapturek" nie cieszy się takim powodzeniem wśród gości. Gdyby nie zarobki partnera Doroty - Samuela, który wspiera rodzinę finansowo z zagranicy, trzeba by było zamknąć przynoszący straty lokal. Jeśli sytuacja się nie zmieni, Dorota będzie zmuszona wrócić do pracy za granicę. Z pomocą musi przyjść znana restauratorka.
"Kuchenne rewolucje" dziś o godz. 21.30 w TVN.
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejCzy sos do sałatki ma znaczenie? Jak zrobić pyszny sos sałatkowy? I który sos będzie pasował do sałatki z kurczakiem, a który najlepiej podkreśli smak mizerii?
czytaj więcejWielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcej