Jak przygotować mięso na grilla?
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejKarnawał to najbardziej radosny okres w całym roku. To czas przepełniony przyjęciami, domówkami, spotkaniami w gronie najbliższych i przebieranymi imprezami. Bez wątpienia nieodłączną częścią tej dobrej zabawy jest wyśmienite jedzenie, którego nie może zabraknąć na uginającym się od nadmiaru przekąsek stole.
W Polsce karnawał obchodzony jest od wieków, a jego okres przypada od święta Trzech Króli do Wielkiego Postu. W tym czasie chętnie udajemy się na bale, imprezy kostiumowe, ale również organizujemy spotkania w mniejszym, bardziej kameralnym gronie i urządzamy popularne prywatki. Te niezwykłe wieczory, spędzone w miłym towarzystwie, są również znakomitą okazją do wspólnego zajadania się pysznymi przekąskami.
Przygotowanie karnawałowego menu to wyzwanie dla niejednej gospodyni. Wiadomo, że pracy będzie sporo, a możliwości domowej kuchni są nieco mniejsze niż tej w restauracji. Dlatego dania muszą być dość proste w przygotowaniu i uniwersalne, ale oryginalne, aby zaskoczyć gości nowymi smakami i oczarować swoim kulinarnym talentem. W imprezowym jadłospisie nie powinno zabraknąć przekąsek typu "finger food", czyli małych porcji do zjedzenia "na raz", apetycznych spring rollsów oraz lekkich sałatek. Z dań na ciepło można przygotować strogonow lub ugotować rozgrzewającą zupę. Warto też zadbać o słodkości, po wytrawnej uczcie domowe ciasto może zachwycić niejedno podniebienie.
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejCzy sos do sałatki ma znaczenie? Jak zrobić pyszny sos sałatkowy? I który sos będzie pasował do sałatki z kurczakiem, a który najlepiej podkreśli smak mizerii?
czytaj więcejWielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcej