Potrawy na śniadanie wielkanocne – 8 tradycyjnych przepisów
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejPieprz jest jedną z najpopularniejszych przypraw na całym świecie. Występuje w tysiącach odmian, które dzieli się ze względu na okres zbiorów lub sposób obróbki ziaren. Pieprz pochodzi z Indii i Indonezji, ale obecnie uprawia się go w różnych rejonach świata. Można znaleźć go w klimatach subtropikalnych i tropikalnych. Jak wygląda uprawa pieprzu? Ziarenka rosną na pnączach, które sięgają nawet do 15 metrów. Pieprz jest rośliną długowieczną i ma też wiaty. Same ziarenka, które tak dobrze znamy, pochodzą z gęstych kwiatostanów.
Choć najlepiej znamy ten czarny, to warto zasmakować w innych rodzajach pieprzu czy też mieszankach. Wśród produktów marki Prymat wyróżnia się:
Czarny pieprz też nie musi być nudny! Można postawić na różne mieszanki, które mają ciekawe smaki, aromaty i nieoczywiste połączenia!
Jak widać, gama kolorów i pieprzowych mieszanek jest niezwykle szeroka! Wśród tak wielu możliwości warto czasem odsunąć pieprz czarny na bok i spróbować go w innej odsłonie. Który kolor lub mieszankę wybierasz do swojej kuchni?
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejNowy konkurs dla użytkowników serwisu Doradca Smaku i fanów Prymat! Sprawdź szczegóły
czytaj więcejTej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcej