Michel Moran wraca w XIX edycji “Doradcy Smaku”!
Już 4 września 2023 wystartuje XIX sezon programu kulinarnego "Doradca Smaku". Po latach program ponownie poprowadzi osobowość telewizyjna, francuski restaurator i kucharz Michel Moran.
czytaj więcejApel: "Drogi Konsumencie, zawsze czytaj skład"
Szanowni Konsumenci,
stale udoskonalamy nasze produkty i procesy produkcyjne. Pozwoliło nam to na usunięcie glutenu z profilu alergennego z części naszych wyrobów. Wynika to z faktu, iż na części linii produkcyjnych wyeliminowaliśmy możliwość zanieczyszczenia krzyżowego glutenem. Jednak należy zwrócić uwagę, że profile alergenne na opakowaniach naszych produktów różnią się między sobą zależnie od rodzaju opakowania czy gramatury. Na przykład pieprz czarny mielony 20 g i 50 g różnią się profilem alergennym, ponieważ produkty te pakowane są na różnych liniach produkcyjnych. Dlatego też zwracamy się z prośbą do osób cierpiących na jakiekolwiek alergie czy nietolerancje pokarmowe:
Zapis profilu alergennego na opakowaniu zawsze jest najbardziej wiarygodnym źródłem informacji o produkcie. Dlatego prosimy, aby za każdym razem, przed zakupem naszych produktów, sprawdzać skład oraz profil alergenny. To pozwoli upewnić się, że dany produkt spełnia Państwa oczekiwania.
Z wyrazami szacunku
Tomasz Pruszyński - Dyrektor Badań, Jakości i Rozwoju Grupy Prymat
Już 4 września 2023 wystartuje XIX sezon programu kulinarnego "Doradca Smaku". Po latach program ponownie poprowadzi osobowość telewizyjna, francuski restaurator i kucharz Michel Moran.
czytaj więcejFestiwal Śląskie Smaki to coroczna impreza kulinarna, której celem jest promowanie kuchni śląskiej. W 2023 miała miejsce jego 17. edycja i odbyła się w Jastrzębiu Zdroju, rodzimym mieście Prymatu.
czytaj więcejLato to czas zbiorów ogórków oraz przygotowywanie słoiczków z pysznymi przetworami. Poznaj najlepsze przepisy na ogórki kiszone, konserwowe i małosolne oraz przyprawy, które zagwarantują Ci sukces.
czytaj więcej