Zachowaj smak lata na dłużej – przygotuj domowe przetwory
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejTo, co łączy kuchnię polską i ukraińską to miłość do zup! Chef Robert Sowa zdradził przepis na pyszną i pożywną zupę ogórkową z Ukrainy, czyli Rosolnik.
W końcu z ugotowanych warzyw nie zawsze musi powstać sałatka jarzynowa. Można je wykorzystać do Rosolnika, którego bazą oczywiście są kwaszone ogórki (koniecznie zachowajcie także wodę z ogórków!) oraz drobiowe podroby. Jesteście ciekawi?
Przepis i video z programu znajdziecie TUTAJ.
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejSól to podstawowa przyprawa, której nie może zabraknąć w żadnej kuchni. Przeczytaj i sprawdź nasze porównanie soli himalajskiej i zwykłej soli kamiennej.
czytaj więcejMarka Prymat już po raz 10 jest sponsorem Biegu Kobiet organizowanego w Jastrzębiu-Zdroju. Cieszymy się, że możemy wspierać tak wyjątkowe inicjatywy od samego początku ich istnienia!
czytaj więcej