Potrawy na śniadanie wielkanocne – 8 tradycyjnych przepisów
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejTym razem wracamy do kuchni tureckiej. Chef Robert Sowa przygotował köftesi, czyli wegetariańskie kotleciki z kaszą oraz orzeźwiającą, warzywną sałatką.
Podstawą köftesi jest kasza (w Turcji najczęściej bulgur, w innych wersjach kuskus lub kasza manna) oraz bułka tarta, cebula, czosnek i soczewica. Idealnym dodatkiem jest sałatka z ogórka, pomidora, arbuza, czerwonej cebuli i orzeszków ziemnych. Przed podaniem pamiętajcie, aby sałatkę wcześniej schłodzić w lodówce.
Więcej szczegółów znajdziecie w -> PRZEPISIE NA WEGETARIAŃSKIE KOTLECIKI <-.
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejNowy konkurs dla użytkowników serwisu Doradca Smaku i fanów Prymat! Sprawdź szczegóły
czytaj więcejTej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcej