Marynata w płynie na smak w Twojej kuchni! Poznaj jej uniwersalne zastosowanie
Zobacz, jak wykorzystać marynaty płynne Prymat – zarówno podczas grilla, jak i w codziennym gotowaniu. Podpowiemy Ci, do jakich dań pasują idealnie.
czytaj więcejTym razem wracamy do kuchni tureckiej. Chef Robert Sowa przygotował köftesi, czyli wegetariańskie kotleciki z kaszą oraz orzeźwiającą, warzywną sałatką.
Podstawą köftesi jest kasza (w Turcji najczęściej bulgur, w innych wersjach kuskus lub kasza manna) oraz bułka tarta, cebula, czosnek i soczewica. Idealnym dodatkiem jest sałatka z ogórka, pomidora, arbuza, czerwonej cebuli i orzeszków ziemnych. Przed podaniem pamiętajcie, aby sałatkę wcześniej schłodzić w lodówce.
Więcej szczegółów znajdziecie w -> PRZEPISIE NA WEGETARIAŃSKIE KOTLECIKI <-.
Zobacz, jak wykorzystać marynaty płynne Prymat – zarówno podczas grilla, jak i w codziennym gotowaniu. Podpowiemy Ci, do jakich dań pasują idealnie.
czytaj więcejPrzygotuj sezonowe przetwory z dodatkiem naszej nowości: mieszanki do ogórków konserwowych z curry. To szybki i prosty sposób na wzbogacenie przetworów o nieoczywisty, egzotyczny smak.
czytaj więcejZapoznaj się z nowymi produktami marki Prymat: przyprawą do zupy pomidorowej oraz przyprawą do sosu po bolońsku.
czytaj więcej