Zachowaj smak lata na dłużej – przygotuj domowe przetwory
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejW kuchni amerykańskiej często łączy się mięso z owocami. W tym odcinku programu "Doradca Smaku" zobaczycie właśnie taki przepis pochodzący z kuchni amerykańskiej.
Zamarynowany udziec indyka został upieczony z kandyzowanymi owocami: ananasem, mango, owocami goji i imbirem. Do tego chef Robert Sowa zaproponował podanie sałatki z ogórka, mango i nasion granatu, która dzięki liściom mięty ma niezwykle orzeźwiający smak. Jeśli lubicie połączenie mięsa z owocami, koniecznie wypróbujcie ten przepis.
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejSól to podstawowa przyprawa, której nie może zabraknąć w żadnej kuchni. Przeczytaj i sprawdź nasze porównanie soli himalajskiej i zwykłej soli kamiennej.
czytaj więcejMarka Prymat już po raz 10 jest sponsorem Biegu Kobiet organizowanego w Jastrzębiu-Zdroju. Cieszymy się, że możemy wspierać tak wyjątkowe inicjatywy od samego początku ich istnienia!
czytaj więcej