Zachowaj smak lata na dłużej – przygotuj domowe przetwory
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejPrzepisów i sposobów przygotowania sernika na zimno jest wiele. W programie Robert Sowa postawił na sernik waniliowy z ciasteczkowym spodem i sezonowymi owocami.
Sekretnym składnikiem masy serowej, poza twarogiem, jest wyrazisty serek mascarpone. Jeśli dodamy do tego spód ze zmielonych czekoladowych herbatników z kremem i orzechów laskowych oraz prażone migdały i świeże, sezonowe owoce na wierzchu, otrzymamy deser, który będzie prawdziwym niebem dla naszych podniebień.
Dokładną instrukcję, jak przygotować taki deser u siebie w domu, znajdziecie w PRZEPISIE NA SERNIK WANILIOWY NA ZIMNO.
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejSól to podstawowa przyprawa, której nie może zabraknąć w żadnej kuchni. Przeczytaj i sprawdź nasze porównanie soli himalajskiej i zwykłej soli kamiennej.
czytaj więcejMarka Prymat już po raz 10 jest sponsorem Biegu Kobiet organizowanego w Jastrzębiu-Zdroju. Cieszymy się, że możemy wspierać tak wyjątkowe inicjatywy od samego początku ich istnienia!
czytaj więcej