Marynata w płynie na smak w Twojej kuchni! Poznaj jej uniwersalne zastosowanie
Zobacz, jak wykorzystać marynaty płynne Prymat – zarówno podczas grilla, jak i w codziennym gotowaniu. Podpowiemy Ci, do jakich dań pasują idealnie.
czytaj więcejKurczak tikka masala – aromatyczne mięso w sosie pomidorowo-śmietankowym. Danie kojarzone z kuchnią indyjską - i słusznie, bo stamtąd zaczerpnięto inspiracje, jednak pochodzące z … Wielkiej Brytanii.
Tikka masala to marynowane mięso kurczaka, duszone w pomidorowym sosie, złagodzonym śmietanką. Do tego szczypta indyjskich przypraw i garść świeżej kolendry. Chef Robert Sowa proponuje podawać to danie z chlebkami naan i dipem śmietanowym z kolendrą. Jeśli macie ochotę zmierzyć się z kuchnią indyjską, klikajcie po PRZEPIS i działajcie.
Zobacz, jak wykorzystać marynaty płynne Prymat – zarówno podczas grilla, jak i w codziennym gotowaniu. Podpowiemy Ci, do jakich dań pasują idealnie.
czytaj więcejPrzygotuj sezonowe przetwory z dodatkiem naszej nowości: mieszanki do ogórków konserwowych z curry. To szybki i prosty sposób na wzbogacenie przetworów o nieoczywisty, egzotyczny smak.
czytaj więcejZapoznaj się z nowymi produktami marki Prymat: przyprawą do zupy pomidorowej oraz przyprawą do sosu po bolońsku.
czytaj więcej