Sztuka mielenia przypraw
Przyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejKurczak tikka masala – aromatyczne mięso w sosie pomidorowo-śmietankowym. Danie kojarzone z kuchnią indyjską - i słusznie, bo stamtąd zaczerpnięto inspiracje, jednak pochodzące z … Wielkiej Brytanii.
Tikka masala to marynowane mięso kurczaka, duszone w pomidorowym sosie, złagodzonym śmietanką. Do tego szczypta indyjskich przypraw i garść świeżej kolendry. Chef Robert Sowa proponuje podawać to danie z chlebkami naan i dipem śmietanowym z kolendrą. Jeśli macie ochotę zmierzyć się z kuchnią indyjską, klikajcie po PRZEPIS i działajcie.
Przyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejWiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcejSprawdź, jakie przyprawy stosować do tradycyjnych, polskich zup i nie tylko!
czytaj więcej