Zachowaj smak lata na dłużej – przygotuj domowe przetwory
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejIndyjski dal z soczewicy to sycące danie jednogarnkowe. Szef kuchni Robert Sowa przygotował swoją wersje tego pysznego, wegetariańskiego dania. Zapraszamy do oglądania!
Dal to niby gulasz, niby zupa – danie, które dzięki zawartości soczewicy zawiera mnóstwo białka i jest pełnowartościowym posiłkiem. Używane w kuchni indyjskiej przyprawy to garam masala, kurkuma i imbir. W tym odcinku zobaczycie również, jak przyrządzić mango lassi – orzeźwiający napój z mango na jogurcie i mleku kokosowym. Jeśli uwielbiacie kuchnię indyjską, to tutaj znajdziecie ten PRZEPIS!
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejSól to podstawowa przyprawa, której nie może zabraknąć w żadnej kuchni. Przeczytaj i sprawdź nasze porównanie soli himalajskiej i zwykłej soli kamiennej.
czytaj więcejMarka Prymat już po raz 10 jest sponsorem Biegu Kobiet organizowanego w Jastrzębiu-Zdroju. Cieszymy się, że możemy wspierać tak wyjątkowe inicjatywy od samego początku ich istnienia!
czytaj więcej