Aktualności

Doradca Smaku X: Ukraiński banosz z bryndzą, odc. 21

Banosz to ukraińska potrawa narodowa. Dawniej jadano go niemal wyłącznie podczas świąt lub na szczególne okazje. Dzisiaj banosz nieco utracił swój uroczysty charakter i jest to popularne danie obiadowe.

Banosz składa się z niewielkiej ilości składników - są to głównie: boczek, cebula, czosnek i pieczarki zatopione w mamałydze z mleka, śmietany i kaszy kukurydzianej. Całości dopełniają kawałki bryndzy oraz świeża natka pietruszki. Szczegółowy przepis wraz z listą składników znajdziecie TUTAJ.

Więcej aktualności

Przetwarzamy Twoje dane osobowe i stosujemy cookies, aby ułatwić Ci korzystanie ze sklepu/naszych usług. Dowiedz się więcej o naszej Polityce Prywatności. Zapoznaj się z informacjami od administratora Dowiedz się więcej

Ok, rozumiem