Zachowaj smak lata na dłużej – przygotuj domowe przetwory
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejRobert Sowa przedstawił w programie przepis na turecki burek ze szpinakiem. W Turcji, ale także na Bałkanach i Bliskim Wschodzie jest to jedna z najpopularniejszych przekąsek.
Prowadzący program przygotował farsz ze szpinaku i sera feta, ale tradycyjny burek można zrobić z mięsem lub innymi warzywami. Całość zawinięta jest w wiele warstw ciasta filo obficie posmarowanego masłem i posypanego czarnuszką. Do tego dania idealnie pasuje sos z jogurtu greckiego z czosnkiem i szczypiorkiem. Szczegółowy przepis znajdziecie TUTAJ.
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejSól to podstawowa przyprawa, której nie może zabraknąć w żadnej kuchni. Przeczytaj i sprawdź nasze porównanie soli himalajskiej i zwykłej soli kamiennej.
czytaj więcejMarka Prymat już po raz 10 jest sponsorem Biegu Kobiet organizowanego w Jastrzębiu-Zdroju. Cieszymy się, że możemy wspierać tak wyjątkowe inicjatywy od samego początku ich istnienia!
czytaj więcej