Jak przygotować mięso na grilla?
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejRobert Sowa przedstawił w programie przepis na turecki burek ze szpinakiem. W Turcji, ale także na Bałkanach i Bliskim Wschodzie jest to jedna z najpopularniejszych przekąsek.
Prowadzący program przygotował farsz ze szpinaku i sera feta, ale tradycyjny burek można zrobić z mięsem lub innymi warzywami. Całość zawinięta jest w wiele warstw ciasta filo obficie posmarowanego masłem i posypanego czarnuszką. Do tego dania idealnie pasuje sos z jogurtu greckiego z czosnkiem i szczypiorkiem. Szczegółowy przepis znajdziecie TUTAJ.
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejCzy sos do sałatki ma znaczenie? Jak zrobić pyszny sos sałatkowy? I który sos będzie pasował do sałatki z kurczakiem, a który najlepiej podkreśli smak mizerii?
czytaj więcejWielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcej