Zachowaj smak lata na dłużej – przygotuj domowe przetwory
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejSłodkowodny sandacz, poza gulaszem w chlebie, paprykarzem czy leczem, to jedna z bardziej popularnych propozycji obiadowych na Węgrzech. Lekka, jasna ryba jest nie tylko zdrowa, ale też naprawdę smaczna.
Tym razem Robert Sowa przedstawił przepis na sandacza pieczonego w piekarniku. Szlachetna ryba idealnie komponuje się z sosem z węgierskiej kiełbasy paprykowej, cebuli, czerwonej papryki i pieczarek. Danie zostało przyprawione pieprzem cytrynowym i oczywiście słodką papryką węgierską. Zobaczcie PRZEPIS.
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejSól to podstawowa przyprawa, której nie może zabraknąć w żadnej kuchni. Przeczytaj i sprawdź nasze porównanie soli himalajskiej i zwykłej soli kamiennej.
czytaj więcejMarka Prymat już po raz 10 jest sponsorem Biegu Kobiet organizowanego w Jastrzębiu-Zdroju. Cieszymy się, że możemy wspierać tak wyjątkowe inicjatywy od samego początku ich istnienia!
czytaj więcej