Napoje rozgrzewające z przyprawami Prymat
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejW tym odcinku "Doradcy Smaku" króluje kuchnia włoska! Chef Robert Sowa zademonstrował przygotowanie typowego włoskiego risotto z pieczarkami portobello i parmezanem.
Aby przygotować prawdziwe włoskie risotto potrzebujemy odpowiedniego rodzaju ryżu, czyli ryżu arborio. Wcześniej tego ryżu nie powinniśmy namaczać, dopiero podczas gotowania sukcesywnie dodajemy masło i bulion, który na bieżąco wsiąka w ryż. Natomiast dodane masło zapewnia całemu daniu gładką i kremową konsystencję.
Przepis dostępny jest TUTAJ
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejPrzyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejWiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcej