Michel Moran wraca w XIX edycji “Doradcy Smaku”!
Już 4 września 2023 wystartuje XIX sezon programu kulinarnego "Doradca Smaku". Po latach program ponownie poprowadzi osobowość telewizyjna, francuski restaurator i kucharz Michel Moran.
czytaj więcejW tym odcinku "Doradcy Smaku" króluje kuchnia włoska! Chef Robert Sowa zademonstrował przygotowanie typowego włoskiego risotto z pieczarkami portobello i parmezanem.
Aby przygotować prawdziwe włoskie risotto potrzebujemy odpowiedniego rodzaju ryżu, czyli ryżu arborio. Wcześniej tego ryżu nie powinniśmy namaczać, dopiero podczas gotowania sukcesywnie dodajemy masło i bulion, który na bieżąco wsiąka w ryż. Natomiast dodane masło zapewnia całemu daniu gładką i kremową konsystencję.
Przepis dostępny jest TUTAJ
Już 4 września 2023 wystartuje XIX sezon programu kulinarnego "Doradca Smaku". Po latach program ponownie poprowadzi osobowość telewizyjna, francuski restaurator i kucharz Michel Moran.
czytaj więcejFestiwal Śląskie Smaki to coroczna impreza kulinarna, której celem jest promowanie kuchni śląskiej. W 2023 miała miejsce jego 17. edycja i odbyła się w Jastrzębiu Zdroju, rodzimym mieście Prymatu.
czytaj więcejLato to czas zbiorów ogórków oraz przygotowywanie słoiczków z pysznymi przetworami. Poznaj najlepsze przepisy na ogórki kiszone, konserwowe i małosolne oraz przyprawy, które zagwarantują Ci sukces.
czytaj więcej