Zachowaj smak lata na dłużej – przygotuj domowe przetwory
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejKuchnia turecka kojarzy nam się przede wszystkim z kebabem i pieczoną jagnięciną. Jednak tym razem zobaczycie przepis na racuszki z cukinii (tur. mücver).
Jest to pyszna propozycja na jarski obiad lub kolację. Takie racuszki z cukinii mogą być samodzielnym daniem albo można je podać jako dodatek do ryb i mięs. Można je podawać z mocno schłodzoną sałatką z pomidorów, cebuli, sera feta oraz świeżych i aromatycznych ziół. Pysznym dodatkiem do tego dania są chrupiące orzeszki pinii.
Zapraszamy po przepis!
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejSól to podstawowa przyprawa, której nie może zabraknąć w żadnej kuchni. Przeczytaj i sprawdź nasze porównanie soli himalajskiej i zwykłej soli kamiennej.
czytaj więcejMarka Prymat już po raz 10 jest sponsorem Biegu Kobiet organizowanego w Jastrzębiu-Zdroju. Cieszymy się, że możemy wspierać tak wyjątkowe inicjatywy od samego początku ich istnienia!
czytaj więcej