Zachowaj smak lata na dłużej – przygotuj domowe przetwory
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejPyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej zostało przygotowane w w programie "Doradca Smaku" przez Roberta Sowę.
Pieczona pierś gęsi z suszonymi owocami to danie pochodzące z kuchni staropolskiej. Mięso zostało zamarynowane w miodzie, musztardzie i nalewce z czarnego bzu. Do piersi z gęsi, Robert Sowa przygotował suszone śliwki, morele i żurawinę. W tym daniu ważne są przyprawy: zioła kuchni polskiej i owoc jałowca. Gęsinie towarzyszą pieczone i karmelizowane kawałki buraka.
Przepis znajdziecie TUTAJ.
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejSól to podstawowa przyprawa, której nie może zabraknąć w żadnej kuchni. Przeczytaj i sprawdź nasze porównanie soli himalajskiej i zwykłej soli kamiennej.
czytaj więcejMarka Prymat już po raz 10 jest sponsorem Biegu Kobiet organizowanego w Jastrzębiu-Zdroju. Cieszymy się, że możemy wspierać tak wyjątkowe inicjatywy od samego początku ich istnienia!
czytaj więcej