Potrawy na śniadanie wielkanocne – 8 tradycyjnych przepisów
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejTym razem w programie "Doradca Smaku" Robert Sowa postawił na prawdziwie ukraińskie danie, czyli kozacki kulisz. Jest to wschodnia wersja zupy, którą bardzo dobrze w Polsce znamy jako krupnik.
W tym daniu znalazło się: żeberko, karczek wieprzowy, kasza jęczmienna, pieczarki oraz papryczka chili. Do smaku dodano: pieprz czarny grubo mielony, kminek oraz dużo świeżej natki pietruszki. Szczegółowy przepis i listę potrzebnych składników znajdziecie TUTAJ.
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejNowy konkurs dla użytkowników serwisu Doradca Smaku i fanów Prymat! Sprawdź szczegóły
czytaj więcejTej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcej