Napoje rozgrzewające z przyprawami Prymat
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejKofta to tradycyjne danie kuchni tureckiej, często przyrządzane z jagnięciny. Robert Sowa, prowadzący program "Doradca Smaku", pokazał, jak przygotować koftę z bardziej dostępnego mięsa wołowo-wieprzowego.
Kofta nie byłaby tak smaczna i aromatyczna, gdyby nie ostra musztarda rosyjska, czosnek, cebula oraz cała gama ziół i przypraw. Idealnym dodatkiem do kofty jest sałatka miętowa przygotowana na bazie jogurtu greckiego. Po więcej szczegółów i dokładną listę składników zajrzyjcie do TUTAJ.
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejPrzyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejWiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcej