Jak przygotować mięso na grilla?
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejTym razem w kuchni "Doradcy Smaku" zagościła kuchnia pakistańska. Chef Robert Sowa przygotował bardzo popularny w tej części świata gulasz nihari z wołowiny.
Pakistańczycy do przygotowania tego dania najczęściej używają pręgi wołowej. Robert Sowa wykorzystał jeszcze smaczniejszą polędwicę, ale wybór mięsa zależy od indywidualnych preferencji. Bardzo ważna jest natomiast nihari masala, czyli mieszanka imbiru, ostrej papryki, grubo mielonego czarnego pieprzu, kardamonu, gałki muszkatołowej, kminu rzymskiego i kilku innych przypraw. To właśnie dzięki tej mieszance pakistański gulasz ma swój charakterystyczny smak. Dokładną listę składników znajdziecie w PRZEPISIE.
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejCzy sos do sałatki ma znaczenie? Jak zrobić pyszny sos sałatkowy? I który sos będzie pasował do sałatki z kurczakiem, a który najlepiej podkreśli smak mizerii?
czytaj więcejWielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcej