Nowa odsłona serwisu Doradcasmaku.pl
Odświeżona szata graficzna, lepsze dostosowanie do użytkowników mobile, nowe funkcje- sprawdź co czeka na Ciebie w nowej wersji serwisu Doradcasmaku.pl!
czytaj więcejTym razem w kuchni "Doradcy Smaku" zagościła kuchnia pakistańska. Chef Robert Sowa przygotował bardzo popularny w tej części świata gulasz nihari z wołowiny.
Pakistańczycy do przygotowania tego dania najczęściej używają pręgi wołowej. Robert Sowa wykorzystał jeszcze smaczniejszą polędwicę, ale wybór mięsa zależy od indywidualnych preferencji. Bardzo ważna jest natomiast nihari masala, czyli mieszanka imbiru, ostrej papryki, grubo mielonego czarnego pieprzu, kardamonu, gałki muszkatołowej, kminu rzymskiego i kilku innych przypraw. To właśnie dzięki tej mieszance pakistański gulasz ma swój charakterystyczny smak. Dokładną listę składników znajdziecie w PRZEPISIE.
Odświeżona szata graficzna, lepsze dostosowanie do użytkowników mobile, nowe funkcje- sprawdź co czeka na Ciebie w nowej wersji serwisu Doradcasmaku.pl!
czytaj więcejPieczenie świątecznych pierniczków to obowiązkowy punkt przedświątecznych przygotowań. Sprawdź co zrobić, aby pierniczki były wyjątkowo smaczne, aromatyczne i piękne!
czytaj więcejJuż 4 września 2023 wystartuje XIX sezon programu kulinarnego "Doradca Smaku". Po latach program ponownie poprowadzi osobowość telewizyjna, francuski restaurator i kucharz Michel Moran.
czytaj więcej