Aktualności

Doradca Smaku X: Gulasz nihari z wołowiny, odc. 36

Tym razem w kuchni "Doradcy Smaku" zagościła kuchnia pakistańska. Chef Robert Sowa przygotował bardzo popularny w tej części świata gulasz nihari z wołowiny.

Pakistańczycy do przygotowania tego dania najczęściej używają pręgi wołowej. Robert Sowa wykorzystał jeszcze smaczniejszą polędwicę, ale wybór mięsa zależy od indywidualnych preferencji. Bardzo ważna jest natomiast nihari masala, czyli mieszanka imbiru, ostrej papryki, grubo mielonego czarnego pieprzu, kardamonu, gałki muszkatołowej, kminu rzymskiego i kilku innych przypraw. To właśnie dzięki tej mieszance pakistański gulasz ma swój charakterystyczny smak. Dokładną listę składników znajdziecie w PRZEPISIE.

Więcej aktualności

Przetwarzamy Twoje dane osobowe i stosujemy cookies, aby ułatwić Ci korzystanie ze sklepu/naszych usług. Dowiedz się więcej o naszej Polityce Prywatności. Zapoznaj się z informacjami od administratora Dowiedz się więcej

Ok, rozumiem