Aktualności

Doradca Smaku VIII: Wątróbka cielęca w karmelu balsamicznym, odc. 14

Wątróbka cielęca nie jest trudnym do przyrządzenia składnikiem - najczęściej się ją smaży lub smaży i dusi. Podaje się ją z wytrawnymi (szczególnie kwaśnymi!) dodatkami. 

Większość z nas zastanawia się, kiedy powinniśmy posolić wątróbkę? Powszechnie uważa się, że należy ją posolić dopiero po usmażeniu. Jednak się i tacy, którzy twierdzą, że nie ma to różnicy i wątróbka może zostać posolona również przed smażeniem. Warto wiedzieć, że sól nie spowoduje, że wątróbka będzie zbyt twarda, ale tak się stanie, gdy będziemy ją za długo smażyć lub nakłuwać. Nakłuwanie i smażenie tego rodzaju mięsa sprawi, że straci ono cenne właściwości oraz swój niepowtarzalny smak. A najważniejsze jest to, aby przygotowany posiłek sprawił nam i naszym bliskim dużo przyjemności.

PRZEPIS ZNAJDZIECIE TUTAJ.

Więcej aktualności

Przetwarzamy Twoje dane osobowe i stosujemy cookies, aby ułatwić Ci korzystanie ze sklepu/naszych usług. Dowiedz się więcej o naszej Polityce Prywatności. Zapoznaj się z informacjami od administratora Dowiedz się więcej

Ok, rozumiem