Napoje rozgrzewające z przyprawami Prymat
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejWątróbka cielęca nie jest trudnym do przyrządzenia składnikiem - najczęściej się ją smaży lub smaży i dusi. Podaje się ją z wytrawnymi (szczególnie kwaśnymi!) dodatkami.
Większość z nas zastanawia się, kiedy powinniśmy posolić wątróbkę? Powszechnie uważa się, że należy ją posolić dopiero po usmażeniu. Jednak się i tacy, którzy twierdzą, że nie ma to różnicy i wątróbka może zostać posolona również przed smażeniem. Warto wiedzieć, że sól nie spowoduje, że wątróbka będzie zbyt twarda, ale tak się stanie, gdy będziemy ją za długo smażyć lub nakłuwać. Nakłuwanie i smażenie tego rodzaju mięsa sprawi, że straci ono cenne właściwości oraz swój niepowtarzalny smak. A najważniejsze jest to, aby przygotowany posiłek sprawił nam i naszym bliskim dużo przyjemności.
PRZEPIS ZNAJDZIECIE TUTAJ.
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejPrzyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejWiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcej