Jak przygotować mięso na grilla?
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejWątróbka cielęca nie jest trudnym do przyrządzenia składnikiem - najczęściej się ją smaży lub smaży i dusi. Podaje się ją z wytrawnymi (szczególnie kwaśnymi!) dodatkami.
Większość z nas zastanawia się, kiedy powinniśmy posolić wątróbkę? Powszechnie uważa się, że należy ją posolić dopiero po usmażeniu. Jednak się i tacy, którzy twierdzą, że nie ma to różnicy i wątróbka może zostać posolona również przed smażeniem. Warto wiedzieć, że sól nie spowoduje, że wątróbka będzie zbyt twarda, ale tak się stanie, gdy będziemy ją za długo smażyć lub nakłuwać. Nakłuwanie i smażenie tego rodzaju mięsa sprawi, że straci ono cenne właściwości oraz swój niepowtarzalny smak. A najważniejsze jest to, aby przygotowany posiłek sprawił nam i naszym bliskim dużo przyjemności.
PRZEPIS ZNAJDZIECIE TUTAJ.
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejCzy sos do sałatki ma znaczenie? Jak zrobić pyszny sos sałatkowy? I który sos będzie pasował do sałatki z kurczakiem, a który najlepiej podkreśli smak mizerii?
czytaj więcejWielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcej