Grill pełen smaku – co dobrego wrzucić na ruszt?
Poznaj sprawdzone przepisy na grilla i przygotuj na ruszcie przepyszną karkówkę, kurczaka, kiełbaski, rybę, warzywa lub sery!
czytaj więcejKaczka nie często ląduje na polskich stołach, jest zdecydowanie trudniej dostępna niż kurczak czy indyk. Warto jednak poszukać dobrej jakości mięsa z kaczki, bo naprawdę świetnie smakuje.
Zarówno piersi z kaczki, jak i udka mają ciekawy smak. Warto spróbować zamarynować je w intensywnych przyprawach - Michel Moran przygotował je w lekko azjatyckim twiście. Sos sojowy, imbir mielony, lekko karmelizujący cukier i papryka ostra idealnie podkreślą smak mięsa. To już ostatni odcinek ósmego sezonu programu "Doradca Smaku".
PRZEPIS W CAŁOŚCI ZNAJDUJE SIĘ TUTAJ.
Poznaj sprawdzone przepisy na grilla i przygotuj na ruszcie przepyszną karkówkę, kurczaka, kiełbaski, rybę, warzywa lub sery!
czytaj więcejCzy sos do sałatki ma znaczenie? Jak zrobić pyszny sos sałatkowy? I który sos będzie pasował do sałatki z kurczakiem, a który najlepiej podkreśli smak mizerii?
czytaj więcejWielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcej