Zachowaj smak lata na dłużej – przygotuj domowe przetwory
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejKaczka nie często ląduje na polskich stołach, jest zdecydowanie trudniej dostępna niż kurczak czy indyk. Warto jednak poszukać dobrej jakości mięsa z kaczki, bo naprawdę świetnie smakuje.
Zarówno piersi z kaczki, jak i udka mają ciekawy smak. Warto spróbować zamarynować je w intensywnych przyprawach - Michel Moran przygotował je w lekko azjatyckim twiście. Sos sojowy, imbir mielony, lekko karmelizujący cukier i papryka ostra idealnie podkreślą smak mięsa. To już ostatni odcinek ósmego sezonu programu "Doradca Smaku".
PRZEPIS W CAŁOŚCI ZNAJDUJE SIĘ TUTAJ.
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejSól to podstawowa przyprawa, której nie może zabraknąć w żadnej kuchni. Przeczytaj i sprawdź nasze porównanie soli himalajskiej i zwykłej soli kamiennej.
czytaj więcejMarka Prymat już po raz 10 jest sponsorem Biegu Kobiet organizowanego w Jastrzębiu-Zdroju. Cieszymy się, że możemy wspierać tak wyjątkowe inicjatywy od samego początku ich istnienia!
czytaj więcej