Zachowaj smak lata na dłużej – przygotuj domowe przetwory
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejNaleśniki to jedne z najchętniej i najczęściej przyrządzanych dań w naszych domach. A wszystko przez to, że uwielbiają je zarówno dzieci, jak i dorośli. Właściwie to trudno znaleźć kogoś, kto ich nie lubi - w końcu można je zrobić na słodko, słono lub wytrawnie, więc każdy znajdzie coś dla siebie.
Do przygotowania ciasta Michel Moran użył maślanki, dzięki której naleśnik po usmażeniu jest miękki i puszysty. Natomiast kucharz postawił na słodki, klasyczny farsz na bazie twarogu, śmietany oraz żółtka - jednak tą tradycyjną recepturę wzbogacił aromatycznym cukrem z prawdziwą wanilią. Największym zaskoczeniem w tym przepisie jest bez wątpienia cytrusowy sos z pomarańczy i mandarynek. Koniecznie spróbujcie tego połączenia!
PRZEPIS ZNAJDZIECIE TUTAJ.
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejSól to podstawowa przyprawa, której nie może zabraknąć w żadnej kuchni. Przeczytaj i sprawdź nasze porównanie soli himalajskiej i zwykłej soli kamiennej.
czytaj więcejMarka Prymat już po raz 10 jest sponsorem Biegu Kobiet organizowanego w Jastrzębiu-Zdroju. Cieszymy się, że możemy wspierać tak wyjątkowe inicjatywy od samego początku ich istnienia!
czytaj więcej