Sól peklowa – czym się charakteryzuje?
Poznaj zastosowanie soli peklowej oraz różne sposoby peklowania mięsa. Jest to prostsze niż myślisz - przygotuj domowe wędliny!
czytaj więcejModne w ostatnim czasie steki wcale nie są trudne do przygotowania w domowym zaciszu. Z ciekawymi dodatkami stworzą pożywny i prawdziwie mięsny obiad. Smażone lub grillowanie steki czy antrykoty to popularne w ostatnich latach dania. Najczęściej wybieramy je z kart menu restauracyjnego, ale warto wiedzieć, że bardzo prosto i szybko możemy je przygotować w domu.
Nie bójmy się przygotowywać takiego mięsa. Pamiętajmy tylko przy tym, by steki smażyć stosunkowo krótko na bardzo mocno rozgrzanej patelni. Pozostaną w ten sposób soczyste.
Jeśli chcemy ciekawie urozmaicić nasze danie proponuję przygotować do niego winny sos z dodatkiem szalotki i pieczarek. Oryginalnym dopełnieniem będą tutaj także prażone, chrupiące płatki migdałów.
Nie zapominajcie również o musztardzie – we Francji do każdego smażonego mięsa to obowiązkowy dodatek!
PRZEPIS Z PROGRAMU ZNAJDUJE SIĘ TUTAJ.
Poznaj zastosowanie soli peklowej oraz różne sposoby peklowania mięsa. Jest to prostsze niż myślisz - przygotuj domowe wędliny!
czytaj więcej4 marca o godzinie 20:10 na antenie stacji TVN rusza jubileuszowy, XX sezon programu kulinarnego Doradca Smaku. Przez cały czas program jest nieodłącznie związany z marką Prymat.
czytaj więcej