Grill pełen smaku – co dobrego wrzucić na ruszt?
Poznaj sprawdzone przepisy na grilla i przygotuj na ruszcie przepyszną karkówkę, kurczaka, kiełbaski, rybę, warzywa lub sery!
czytaj więcejModne w ostatnim czasie steki wcale nie są trudne do przygotowania w domowym zaciszu. Z ciekawymi dodatkami stworzą pożywny i prawdziwie mięsny obiad. Smażone lub grillowanie steki czy antrykoty to popularne w ostatnich latach dania. Najczęściej wybieramy je z kart menu restauracyjnego, ale warto wiedzieć, że bardzo prosto i szybko możemy je przygotować w domu.
Nie bójmy się przygotowywać takiego mięsa. Pamiętajmy tylko przy tym, by steki smażyć stosunkowo krótko na bardzo mocno rozgrzanej patelni. Pozostaną w ten sposób soczyste.
Jeśli chcemy ciekawie urozmaicić nasze danie proponuję przygotować do niego winny sos z dodatkiem szalotki i pieczarek. Oryginalnym dopełnieniem będą tutaj także prażone, chrupiące płatki migdałów.
Nie zapominajcie również o musztardzie – we Francji do każdego smażonego mięsa to obowiązkowy dodatek!
PRZEPIS Z PROGRAMU ZNAJDUJE SIĘ TUTAJ.
Poznaj sprawdzone przepisy na grilla i przygotuj na ruszcie przepyszną karkówkę, kurczaka, kiełbaski, rybę, warzywa lub sery!
czytaj więcejCzy sos do sałatki ma znaczenie? Jak zrobić pyszny sos sałatkowy? I który sos będzie pasował do sałatki z kurczakiem, a który najlepiej podkreśli smak mizerii?
czytaj więcejWielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcej