Marynata w płynie na smak w Twojej kuchni! Poznaj jej uniwersalne zastosowanie
Zobacz, jak wykorzystać marynaty płynne Prymat – zarówno podczas grilla, jak i w codziennym gotowaniu. Podpowiemy Ci, do jakich dań pasują idealnie.
czytaj więcejModne w ostatnim czasie steki wcale nie są trudne do przygotowania w domowym zaciszu. Z ciekawymi dodatkami stworzą pożywny i prawdziwie mięsny obiad. Smażone lub grillowanie steki czy antrykoty to popularne w ostatnich latach dania. Najczęściej wybieramy je z kart menu restauracyjnego, ale warto wiedzieć, że bardzo prosto i szybko możemy je przygotować w domu.
Nie bójmy się przygotowywać takiego mięsa. Pamiętajmy tylko przy tym, by steki smażyć stosunkowo krótko na bardzo mocno rozgrzanej patelni. Pozostaną w ten sposób soczyste.
Jeśli chcemy ciekawie urozmaicić nasze danie proponuję przygotować do niego winny sos z dodatkiem szalotki i pieczarek. Oryginalnym dopełnieniem będą tutaj także prażone, chrupiące płatki migdałów.
Nie zapominajcie również o musztardzie – we Francji do każdego smażonego mięsa to obowiązkowy dodatek!
PRZEPIS Z PROGRAMU ZNAJDUJE SIĘ TUTAJ.
Zobacz, jak wykorzystać marynaty płynne Prymat – zarówno podczas grilla, jak i w codziennym gotowaniu. Podpowiemy Ci, do jakich dań pasują idealnie.
czytaj więcejPrzygotuj sezonowe przetwory z dodatkiem naszej nowości: mieszanki do ogórków konserwowych z curry. To szybki i prosty sposób na wzbogacenie przetworów o nieoczywisty, egzotyczny smak.
czytaj więcejZapoznaj się z nowymi produktami marki Prymat: przyprawą do zupy pomidorowej oraz przyprawą do sosu po bolońsku.
czytaj więcej