Potrawy na śniadanie wielkanocne – 8 tradycyjnych przepisów
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejLekkie, delikatne i pachnące krewetki – dziś przysmak dla miłośników potraw słodko-kwaśnych. Będzie bardzo aromatycznie!
Jeśli kochacie słodko-kwaśne smaki to dzisiejszy przepis będzie strzałem w dziesiątkę. Uwielbiam krewetki, a tym bardziej w takim wydaniu :). Przygotowując przepis pamiętajcie, by porządnie rozgrzać patelnię zarówno do smażenia warzyw, jak i krewetek. Nutę słodkości i kwaskowatości otrzymamy z połączenia octu balsamicznego z cukrem, który na naszej patelni lekko się skarmelizuje. Pamiętajmy też o odpowiednim doborze przypraw. Do tego dania zdecydowanie polecam kolędę, imbir i kardamon – wszystkie mają lekko cytrynowy smak i zapach, więc będą się doskonale uzupełniać i przenikać z smakiem smażonych krewetek.
PRZEPIS ZNAJDZIECIE TUTAJ.
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejNowy konkurs dla użytkowników serwisu Doradca Smaku i fanów Prymat! Sprawdź szczegóły
czytaj więcejTej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcej