Grill pełen smaku – co dobrego wrzucić na ruszt?
Poznaj sprawdzone przepisy na grilla i przygotuj na ruszcie przepyszną karkówkę, kurczaka, kiełbaski, rybę, warzywa lub sery!
czytaj więcejSzybka i wyrazista w smaku pasta rybna. Wyjątkowo smaczna propozycja na niebanalne śniadanie czy kolację.
Często mamy problem z tym, co wrzucić na kanapkę. Dziś z pomocą przychodzi Michel Moran proponując wyjątkowo smaczną wariację rillettes z łososiem wędzonym i pieczonym. Choć klasyczne francuskie rillettes wygląda i smakuje nieco inaczej, to rillettes z łososia w dalszym ciągu pozostaje nie tylko świetną przekąska, ale i idealną alternatywa dla śniadania czy kolacji. Dominujący w paście smak łososia dopełni dodatek koperku, który idealnie komponuje się z rybami, a z łososiem w szczególności. Przygotowując nasze rybne rillettes możemy dodać odrobinę śmietany, która dodatkowo zmiękczy pastę nadając jej aksamitną strukturę. Tosty, na których wyląduje rillettes z łososia polecam przygotować bez tłuszczu na patelni – w końcu mają być absolutnie chrupiące!
PRZEPIS ZNAJDZIECIE TUTAJ.
Poznaj sprawdzone przepisy na grilla i przygotuj na ruszcie przepyszną karkówkę, kurczaka, kiełbaski, rybę, warzywa lub sery!
czytaj więcejCzy sos do sałatki ma znaczenie? Jak zrobić pyszny sos sałatkowy? I który sos będzie pasował do sałatki z kurczakiem, a który najlepiej podkreśli smak mizerii?
czytaj więcejWielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcej