Aktualności

Doradca Smaku VIII: Rillettes z łososiem, odc. 32

Szybka i wyrazista w smaku pasta rybna. Wyjątkowo smaczna propozycja na niebanalne śniadanie czy kolację.

Często mamy problem z tym, co wrzucić na kanapkę. Dziś z pomocą przychodzi Michel Moran proponując wyjątkowo smaczną wariację rillettes z łososiem wędzonym i pieczonym. Choć klasyczne francuskie rillettes wygląda i smakuje nieco inaczej, to rillettes z łososia w dalszym ciągu pozostaje nie tylko świetną przekąska, ale i idealną alternatywa dla śniadania czy kolacji. Dominujący w paście smak łososia dopełni dodatek koperku, który idealnie komponuje się z rybami, a z łososiem w szczególności. Przygotowując nasze rybne rillettes możemy dodać odrobinę śmietany, która dodatkowo zmiękczy pastę nadając jej aksamitną strukturę. Tosty, na których wyląduje rillettes z łososia polecam przygotować bez tłuszczu na patelni – w końcu mają być absolutnie chrupiące!

PRZEPIS ZNAJDZIECIE TUTAJ.

Więcej aktualności

Zarządzaj plikami cookies