Zachowaj smak lata na dłużej – przygotuj domowe przetwory
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejMusaka czy lazania? Musaka to taka grecka wersja włoskiej lazanii - zamiast makaronu typu lasagne, poszczególne warstwy przekładane są... bakłażanami! A w dzisiejszym odcinku programu "Doradca Smaku" przenosimy się do Grecji i tradycyjnej kuchni greckiej. Michel Moran proponuje swoją wersję Musaki. Skusicie się?
Mięsno-warzywne zapiekanki mają długą historię w kuchni basenu Morza Śródziemnego i Czarnego. Różne wersje znajdziemy we Włoszech, w Grecji, Turcji , Bułgarii czy Serbii i Macedonii. Najpopularniejszą wersją jaką znamy w Europie jest Grecka Musaka złożona z bakłażanów, mielonego mięsa jagnięcego i pomidorów.
Michel dołożył coś od siebie. Sprawdźcie przepis na Musakę po Michelsku.
Oglądajcie "Doradcę Smaku" codziennie od poniedziałku do czwartku o godz. 20.10 na antenie TVN.
PRZEPIS ZNAJDZIECIE TUTAJ.
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejSól to podstawowa przyprawa, której nie może zabraknąć w żadnej kuchni. Przeczytaj i sprawdź nasze porównanie soli himalajskiej i zwykłej soli kamiennej.
czytaj więcejMarka Prymat już po raz 10 jest sponsorem Biegu Kobiet organizowanego w Jastrzębiu-Zdroju. Cieszymy się, że możemy wspierać tak wyjątkowe inicjatywy od samego początku ich istnienia!
czytaj więcej