Aktualności

Doradca Smaku VIII: Medaliony cielęce z batatami, odc. 11

To danie to idealna propozycja na uroczysty obiad dla całej rodziny lub romantyczną kolację we dwoje. Medaliony cielęce, bataty oraz parmezan to produkty, z których można wyczarować w kuchni prawdziwe pyszności. Sprawdźcie, jaki pomysł na te składniki ma Michel Moran!

Delikatne w smaku ziemniaki oraz bataty, soczyste pomidory i kilka intensywnych w smaku kaparów to dodatki wprost stworzone do cielęcego schabu. To szlachetne mięso niewiele potrzebuje, aby smakowało naprawdę wyśmienicie. Najważniejszy w przygotowywaniu cielęciny jest czas smażenia, który nie powinien być zbyt długi - dwie minuty z każdej strony w zupełności wystarczą, ale też nie można zapomnieć o niezastąpionym duecie przypraw: pieprzu i soli. Przekonajcie się sami, jakie to proste i pyszne!

Przepis znajdziecie TUTAJ.

Więcej aktualności

Zarządzaj plikami cookies