Michel Moran wraca w XIX edycji “Doradcy Smaku”!
Już 4 września 2023 wystartuje XIX sezon programu kulinarnego "Doradca Smaku". Po latach program ponownie poprowadzi osobowość telewizyjna, francuski restaurator i kucharz Michel Moran.
czytaj więcejTo danie to idealna propozycja na uroczysty obiad dla całej rodziny lub romantyczną kolację we dwoje. Medaliony cielęce, bataty oraz parmezan to produkty, z których można wyczarować w kuchni prawdziwe pyszności. Sprawdźcie, jaki pomysł na te składniki ma Michel Moran!
Delikatne w smaku ziemniaki oraz bataty, soczyste pomidory i kilka intensywnych w smaku kaparów to dodatki wprost stworzone do cielęcego schabu. To szlachetne mięso niewiele potrzebuje, aby smakowało naprawdę wyśmienicie. Najważniejszy w przygotowywaniu cielęciny jest czas smażenia, który nie powinien być zbyt długi - dwie minuty z każdej strony w zupełności wystarczą, ale też nie można zapomnieć o niezastąpionym duecie przypraw: pieprzu i soli. Przekonajcie się sami, jakie to proste i pyszne!
Przepis znajdziecie TUTAJ.
Już 4 września 2023 wystartuje XIX sezon programu kulinarnego "Doradca Smaku". Po latach program ponownie poprowadzi osobowość telewizyjna, francuski restaurator i kucharz Michel Moran.
czytaj więcejFestiwal Śląskie Smaki to coroczna impreza kulinarna, której celem jest promowanie kuchni śląskiej. W 2023 miała miejsce jego 17. edycja i odbyła się w Jastrzębiu Zdroju, rodzimym mieście Prymatu.
czytaj więcejLato to czas zbiorów ogórków oraz przygotowywanie słoiczków z pysznymi przetworami. Poznaj najlepsze przepisy na ogórki kiszone, konserwowe i małosolne oraz przyprawy, które zagwarantują Ci sukces.
czytaj więcej