Zachowaj smak lata na dłużej – przygotuj domowe przetwory
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejTo danie to idealna propozycja na uroczysty obiad dla całej rodziny lub romantyczną kolację we dwoje. Medaliony cielęce, bataty oraz parmezan to produkty, z których można wyczarować w kuchni prawdziwe pyszności. Sprawdźcie, jaki pomysł na te składniki ma Michel Moran!
Delikatne w smaku ziemniaki oraz bataty, soczyste pomidory i kilka intensywnych w smaku kaparów to dodatki wprost stworzone do cielęcego schabu. To szlachetne mięso niewiele potrzebuje, aby smakowało naprawdę wyśmienicie. Najważniejszy w przygotowywaniu cielęciny jest czas smażenia, który nie powinien być zbyt długi - dwie minuty z każdej strony w zupełności wystarczą, ale też nie można zapomnieć o niezastąpionym duecie przypraw: pieprzu i soli. Przekonajcie się sami, jakie to proste i pyszne!
Przepis znajdziecie TUTAJ.
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejSól to podstawowa przyprawa, której nie może zabraknąć w żadnej kuchni. Przeczytaj i sprawdź nasze porównanie soli himalajskiej i zwykłej soli kamiennej.
czytaj więcejMarka Prymat już po raz 10 jest sponsorem Biegu Kobiet organizowanego w Jastrzębiu-Zdroju. Cieszymy się, że możemy wspierać tak wyjątkowe inicjatywy od samego początku ich istnienia!
czytaj więcej