Jak przygotować mięso na grilla?
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejCzęsto brakuje nam oryginalnego pomysłu na przygotowanie dobrej ryby. Tym razem przygotowaliśmy coś wyjątkowo interesującego w smaku. Zapraszamy na makrelę z… cytrusami.
Być może makrela wydaje się Wam nieco zapomnianą rybą, dlatego też warto do niej wrócić i przygotować z jej udziałem prawdziwie pyszny obiad! Do przygotowania tej ryby potrzebne będzie trochę cytrusów. Zaskoczeni? Gwarantujemy, że smak tak przygotowanej ryby będzie niezapomniany. Pamiętajcie tylko, żeby makrelę podpiec w niewysokiej temperaturze.
Przysłowiową kropką nad „i” będzie tutaj przygotowanie cytrusowej zalewy z grejpfruta i limonki, której smak zaostrzy nieco dodatek aromatycznego imbiru mielonego. Imbir naprawdę znakomicie połączy się z cytrusami, dodając tym samym nutki orzeźwienia.
PRZEPIS Z PROGRAMU ZNAJDUJE SIĘ TUTAJ.
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejCzy sos do sałatki ma znaczenie? Jak zrobić pyszny sos sałatkowy? I który sos będzie pasował do sałatki z kurczakiem, a który najlepiej podkreśli smak mizerii?
czytaj więcejWielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcej