Marynata w płynie na smak w Twojej kuchni! Poznaj jej uniwersalne zastosowanie
Zobacz, jak wykorzystać marynaty płynne Prymat – zarówno podczas grilla, jak i w codziennym gotowaniu. Podpowiemy Ci, do jakich dań pasują idealnie.
czytaj więcejJeśli zastanawialiście się, jak wykorzystać pieczarki portobello, to przygotowaliśmy dla Was znakomitą inspirację. Zapraszamy na kremowe risotto z faszerowanymi pieczarkami!
Portobello to odmiana dobrze nam znanych białych pieczarek. Od klasycznych odróżniają się nie tylko brunatnym kolorem kapelusza, ale i smakiem. Nieco bardziej mięsiste i wyraziste w smaku coraz częściej wykorzystywane są w przygotowaniu codziennych posiłków. Tym razem trafiły się nam wyjątkowo duże okazy, które wprost idealnie nadały się do faszerowania. Zainspirowany włoską kuchnią Michel Moran postawił na pyszne danie obiadowe - Kremowe risotto z faszerowanymi pieczarkami portobello.
Przygotowując danie, do farszu dobrze jest dodać paprykę – jeśli nie chili, to ostrą, słodką mieloną lub paprykę wędzoną. Nie tylko zaostrzymy w ten sposób smak kurczaka, z którego powstaje farsz, ale i nadamy piękny, lekko czerwony kolor.
Z kolei przygotowując risotto - tę esencję włoskiej kuchni północy – musimy pamiętać, by gotować ryż na wolnym ogniu między 15 a 20 minut. Sekretem dobrze przygotowanego risotta jest jego kremowa konsystencja. Warto więc dodać kremowy serek i sporą ilość masła.
PRZEPIS Z PROGRAMU ZNAJDUJE SIĘ TUTAJ.
Zobacz, jak wykorzystać marynaty płynne Prymat – zarówno podczas grilla, jak i w codziennym gotowaniu. Podpowiemy Ci, do jakich dań pasują idealnie.
czytaj więcejPrzygotuj sezonowe przetwory z dodatkiem naszej nowości: mieszanki do ogórków konserwowych z curry. To szybki i prosty sposób na wzbogacenie przetworów o nieoczywisty, egzotyczny smak.
czytaj więcejZapoznaj się z nowymi produktami marki Prymat: przyprawą do zupy pomidorowej oraz przyprawą do sosu po bolońsku.
czytaj więcej