Dwie nowości w duchu ulubionych dań obiadowych Polaków
Zapoznaj się z nowymi produktami marki Prymat: przyprawą do zupy pomidorowej oraz przyprawą do sosu po bolońsku.
czytaj więcejJeśli zastanawialiście się, jak wykorzystać pieczarki portobello, to przygotowaliśmy dla Was znakomitą inspirację. Zapraszamy na kremowe risotto z faszerowanymi pieczarkami!
Portobello to odmiana dobrze nam znanych białych pieczarek. Od klasycznych odróżniają się nie tylko brunatnym kolorem kapelusza, ale i smakiem. Nieco bardziej mięsiste i wyraziste w smaku coraz częściej wykorzystywane są w przygotowaniu codziennych posiłków. Tym razem trafiły się nam wyjątkowo duże okazy, które wprost idealnie nadały się do faszerowania. Zainspirowany włoską kuchnią Michel Moran postawił na pyszne danie obiadowe - Kremowe risotto z faszerowanymi pieczarkami portobello.
Przygotowując danie, do farszu dobrze jest dodać paprykę – jeśli nie chili, to ostrą, słodką mieloną lub paprykę wędzoną. Nie tylko zaostrzymy w ten sposób smak kurczaka, z którego powstaje farsz, ale i nadamy piękny, lekko czerwony kolor.
Z kolei przygotowując risotto - tę esencję włoskiej kuchni północy – musimy pamiętać, by gotować ryż na wolnym ogniu między 15 a 20 minut. Sekretem dobrze przygotowanego risotta jest jego kremowa konsystencja. Warto więc dodać kremowy serek i sporą ilość masła.
PRZEPIS Z PROGRAMU ZNAJDUJE SIĘ TUTAJ.
Zapoznaj się z nowymi produktami marki Prymat: przyprawą do zupy pomidorowej oraz przyprawą do sosu po bolońsku.
czytaj więcejDowiedz się, jak przygotować domowe masło czosnkowe z dodatkiem naszej aromatycznej nowości: Przyprawy do masła Prymat! Podpowiemy również, do jakich dań sprawdzi się idealnie.
czytaj więcejSprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcej