Zachowaj smak lata na dłużej – przygotuj domowe przetwory
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejNowy sezon programu "Doradca Smaku" rozpoczyna wyjątkowy przepis na sycące danie śniadaniowe. Jajka w koszulce en meurette to pyszna propozycja dla osób, które uwielbiają kuchnię francuską. A jeśli nigdy nie przygotowywaliście jajka w koszulce, zobaczcie, jak robi to sam Michel Moran i powtórzcie to w domu!
Jajka en meurette to po prostu jajka w sosie na bazie wytrawnego wina, boczku oraz cebuli - bardzo popularne w regionach Francji, słynących z wyśmienitego wina. Prowadzący zdradza w programie przepis na danie, które przygotowywał, uczęszczając jeszcze do szkoły gastronomicznej. Bez wątpienia połączenie tych składników z jajkiem w koszulce na pewno Was zaskoczy!
Przepis znajdziecie TUTAJ.
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejSól to podstawowa przyprawa, której nie może zabraknąć w żadnej kuchni. Przeczytaj i sprawdź nasze porównanie soli himalajskiej i zwykłej soli kamiennej.
czytaj więcejMarka Prymat już po raz 10 jest sponsorem Biegu Kobiet organizowanego w Jastrzębiu-Zdroju. Cieszymy się, że możemy wspierać tak wyjątkowe inicjatywy od samego początku ich istnienia!
czytaj więcej