Aktualności

Doradca Smaku VIII: Jajko w koszulce en meurette, odc. 1

Nowy sezon programu "Doradca Smaku" rozpoczyna wyjątkowy przepis na sycące danie śniadaniowe. Jajka w koszulce en meurette to pyszna propozycja dla osób, które uwielbiają kuchnię francuską. A jeśli nigdy nie przygotowywaliście jajka w koszulce, zobaczcie, jak robi to sam Michel Moran i powtórzcie to w domu!

Jajka en meurette to po prostu jajka w sosie na bazie wytrawnego wina, boczku oraz cebuli - bardzo popularne w regionach Francji, słynących z wyśmienitego wina. Prowadzący zdradza w programie przepis na danie, które przygotowywał, uczęszczając jeszcze do szkoły gastronomicznej. Bez wątpienia połączenie tych składników z jajkiem w koszulce na pewno Was zaskoczy!

Przepis znajdziecie TUTAJ.

Więcej aktualności

Zarządzaj plikami cookies