Marynata w płynie na smak w Twojej kuchni! Poznaj jej uniwersalne zastosowanie
Zobacz, jak wykorzystać marynaty płynne Prymat – zarówno podczas grilla, jak i w codziennym gotowaniu. Podpowiemy Ci, do jakich dań pasują idealnie.
czytaj więcejPolska wariacja na temat tradycyjnej włoskiej potrawy – ossobuco. Idealna na rodzinny obiad. Pełna aromatów, soczysta i dobrze doprawiona.
Ossobuco to danie, które ma włoski rodowód. Oryginalny smak tego mediolańskiego przysmaku opiera się na prostych składnikach, które razem jednak dają niesamowity efekt. Ossobuco to inaczej gicz cielęca z kością, duszona w warzywach i białym winie. Najczęściej podaje się je z szafranowym ryżem. Jeśli jeszcze nie próbowaliście tego dania, to już najwyższa pora!
Michel Moran przygotował polską wersję tego włoskiego dania. Sekretem dobrego smaku jest odpowiednia kompozycja przypraw. Do Giczy cielęcej duszonej w warzywach warto dorzucić kilka listków liścia laurowego. A jeśli liść laurowy to i tymianek – idealne połączenie, które wchodzi m.in. w skład klasycznego bouquet garni.
PRZEPIS ZNAJDZIECIE TUTAJ.
Zobacz, jak wykorzystać marynaty płynne Prymat – zarówno podczas grilla, jak i w codziennym gotowaniu. Podpowiemy Ci, do jakich dań pasują idealnie.
czytaj więcejPrzygotuj sezonowe przetwory z dodatkiem naszej nowości: mieszanki do ogórków konserwowych z curry. To szybki i prosty sposób na wzbogacenie przetworów o nieoczywisty, egzotyczny smak.
czytaj więcejZapoznaj się z nowymi produktami marki Prymat: przyprawą do zupy pomidorowej oraz przyprawą do sosu po bolońsku.
czytaj więcej