Zachowaj smak lata na dłużej – przygotuj domowe przetwory
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejPolska wariacja na temat tradycyjnej włoskiej potrawy – ossobuco. Idealna na rodzinny obiad. Pełna aromatów, soczysta i dobrze doprawiona.
Ossobuco to danie, które ma włoski rodowód. Oryginalny smak tego mediolańskiego przysmaku opiera się na prostych składnikach, które razem jednak dają niesamowity efekt. Ossobuco to inaczej gicz cielęca z kością, duszona w warzywach i białym winie. Najczęściej podaje się je z szafranowym ryżem. Jeśli jeszcze nie próbowaliście tego dania, to już najwyższa pora!
Michel Moran przygotował polską wersję tego włoskiego dania. Sekretem dobrego smaku jest odpowiednia kompozycja przypraw. Do Giczy cielęcej duszonej w warzywach warto dorzucić kilka listków liścia laurowego. A jeśli liść laurowy to i tymianek – idealne połączenie, które wchodzi m.in. w skład klasycznego bouquet garni.
PRZEPIS ZNAJDZIECIE TUTAJ.
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejSól to podstawowa przyprawa, której nie może zabraknąć w żadnej kuchni. Przeczytaj i sprawdź nasze porównanie soli himalajskiej i zwykłej soli kamiennej.
czytaj więcejMarka Prymat już po raz 10 jest sponsorem Biegu Kobiet organizowanego w Jastrzębiu-Zdroju. Cieszymy się, że możemy wspierać tak wyjątkowe inicjatywy od samego początku ich istnienia!
czytaj więcej