Zachowaj smak lata na dłużej – przygotuj domowe przetwory
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejPołączenie dorsza z kapustą i dodatkiem aromatycznego anyżu nie jest oczywiste. Smak jaki powstanie z połączenia tych składników przerasta jednak oczekiwania.
Dorsz powinien być przede wszystkim soczysty, smaczny i aromatyczny. W tym celu najlepiej wsadzić go do piekarnika i podlać spód naczynia oliwą, żeby skóra ryby nie przywarła. Przed pieczeniem pamiętajcie jednak proszę o doprawieniu ryby. Polecam między innymi pieprz cytrynowy, który idealnie będzie współgrał ze smakiem ryby.
Przepis znajdziecie TUTAJ.
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejSól to podstawowa przyprawa, której nie może zabraknąć w żadnej kuchni. Przeczytaj i sprawdź nasze porównanie soli himalajskiej i zwykłej soli kamiennej.
czytaj więcejMarka Prymat już po raz 10 jest sponsorem Biegu Kobiet organizowanego w Jastrzębiu-Zdroju. Cieszymy się, że możemy wspierać tak wyjątkowe inicjatywy od samego początku ich istnienia!
czytaj więcej