Michel Moran wraca w XIX edycji “Doradcy Smaku”!
Już 4 września 2023 wystartuje XIX sezon programu kulinarnego "Doradca Smaku". Po latach program ponownie poprowadzi osobowość telewizyjna, francuski restaurator i kucharz Michel Moran.
czytaj więcejCynaderki, cynaderki - tajemniczo brzmią, a co się kryje pod tą nazwą? To po prostu nerki, w tym przepisie - cielęce. Niektórzy zarzekają się, że nie wezmą ich do ust, choć niegdyś były uwielbiane i często przygotowywane w kuchni.
Ze względu na swoją specyfikę smakową i zapachową muszą przejść dokładną obróbkę. Trzeba je dokładnie oczyścić, moczyć w wodzie i długo obgotowywać. Następnie powinny być pokrojone na małe kawałki - jak na gulasz, a twarde części powinny być wycięte.
Pomimo swojej pracochłonności, danie jest przepyszne, a niektórzy uważają nerki za najlepsze z podrobów. Spróbujecie?
PRZEPIS Z PROGRAMU ZNAJDUJE SIĘ TUTAJ.
Już 4 września 2023 wystartuje XIX sezon programu kulinarnego "Doradca Smaku". Po latach program ponownie poprowadzi osobowość telewizyjna, francuski restaurator i kucharz Michel Moran.
czytaj więcejFestiwal Śląskie Smaki to coroczna impreza kulinarna, której celem jest promowanie kuchni śląskiej. W 2023 miała miejsce jego 17. edycja i odbyła się w Jastrzębiu Zdroju, rodzimym mieście Prymatu.
czytaj więcejLato to czas zbiorów ogórków oraz przygotowywanie słoiczków z pysznymi przetworami. Poznaj najlepsze przepisy na ogórki kiszone, konserwowe i małosolne oraz przyprawy, które zagwarantują Ci sukces.
czytaj więcej