Marynata w płynie na smak w Twojej kuchni! Poznaj jej uniwersalne zastosowanie
Zobacz, jak wykorzystać marynaty płynne Prymat – zarówno podczas grilla, jak i w codziennym gotowaniu. Podpowiemy Ci, do jakich dań pasują idealnie.
czytaj więcejCynaderki, cynaderki - tajemniczo brzmią, a co się kryje pod tą nazwą? To po prostu nerki, w tym przepisie - cielęce. Niektórzy zarzekają się, że nie wezmą ich do ust, choć niegdyś były uwielbiane i często przygotowywane w kuchni.
Ze względu na swoją specyfikę smakową i zapachową muszą przejść dokładną obróbkę. Trzeba je dokładnie oczyścić, moczyć w wodzie i długo obgotowywać. Następnie powinny być pokrojone na małe kawałki - jak na gulasz, a twarde części powinny być wycięte.
Pomimo swojej pracochłonności, danie jest przepyszne, a niektórzy uważają nerki za najlepsze z podrobów. Spróbujecie?
PRZEPIS Z PROGRAMU ZNAJDUJE SIĘ TUTAJ.
Zobacz, jak wykorzystać marynaty płynne Prymat – zarówno podczas grilla, jak i w codziennym gotowaniu. Podpowiemy Ci, do jakich dań pasują idealnie.
czytaj więcejPrzygotuj sezonowe przetwory z dodatkiem naszej nowości: mieszanki do ogórków konserwowych z curry. To szybki i prosty sposób na wzbogacenie przetworów o nieoczywisty, egzotyczny smak.
czytaj więcejZapoznaj się z nowymi produktami marki Prymat: przyprawą do zupy pomidorowej oraz przyprawą do sosu po bolońsku.
czytaj więcej